Zo ontvang je meer leads via LinkedIn sales navigator

Meer winstgevende leads genereren op LinkedIn? LinkedIn Sales Navigator kan daarbij helpen. Sales Navigator geeft marketeers een voorsprong op het gebied van leadgeneratie, bedrijfsontwikkeling en aanwezigheid op LinkedIn. In dit artikel leer je hoe snel je Sales Navigator kan gebruiken om een effectieve marketingstrategie voor je bedrijf op te bouwen.

Wat is sales navigator en hoe begin ik ermee?

LinkedIn biedt gratis Sales Navigator-proefversies aan nieuwe klanten let dus op de aanbiedingen. Ga naar Sales Solutions om je aan te melden voor Sales Navigator. Deze handige tool biedt voorspellende zoekopdrachten, dus hoe meer tijd en energie je erin steekt, des te meer je later zal profiteren. LinkedIn leidt je door het installatieproces en de belangrijkste eerste stap is het importeren van je leads. Synchroniseren met Salesforce (als u het gebruikt) is ook een optie. Selecteer vervolgens uw doelgroepen en taakfuncties.

Aan de slag met het generen van leads

Nadat je Sales Navigator hebt ingesteld, stelt LinkedIn accounts voor die je kunt bekijken en opslaan. Sales Navigator is gemaakt voor verkoopprofessionals, die zichvooral richten op account-based marketing (ABM). ABM richt zich op de account of het bedrijf in plaats van op individuen. Gelukkig voor marketeers is Sales Navigator uiterst nuttig voor zowel ABM als individuele leadgeneratiemarketing. Het importeren van je LinkedIncontacten is de volgende stap nadat je de configuratieschermen van Sales Navigator hebt doorlopen. Deze import bevat ook alle tags of notities die je aan je contacten hebt toegewezen.

Het nut van Lead Builder om potentiële zoekopdrachten te filteren

De Lead Search-functie van LinkedIn is enorm verbeterd. Om toegang te krijgen, klik je op Lead Builder rechts van het zoekvak van LinkedIn Sales Navigator. Je kunt vervolgens kiezen uit 22 zoekfilters, die zo geavanceerd zijn dat je niet langer gedetaileerde zoekopdrachten hoeft te gebruiken. Als je bijvoorbeeld begint met het toevoegen van titels, suggereert de voorspellende zoekopdracht van LinkedIn vergelijkbare titels in een vervolgkeuzelijst. Zodra de eerste zoekresultaten worden weergegeven, kun je de resultaten verfijnen met behulp van de filters aan de linkerkant van de pagina.

Altijd op de hoogte van de veranderingen van Leads

Je kunt LinkedIn ook dagelijks of wekelijks nieuwe leads laten e-mailen, afhankelijk van de optie die je kiest. Dit is een van de leukste functies in Sales Navigator die je goed in kan zetten voor leadgeneratie en het zoeken naar nieuwe prospects. Zo kun je de nieuwste trends bijhouden en daar precies op inspelen.

Inzicht in het gedrag van klanten en belangrijke contacten

Een andere nuttige optie is dat je kunt zien wie de afgelopen 30 dagen op LinkedIn heeft gepost, waardoor het gemakkelijk is om te reageren op en te reageren op hun inhoud. Je kunt ook mensen identificeren die ervaringen met je hebben gedeeld. Zo weet je dat zij interesse hebben in jouw bedrijf of enthousiast zijn over jouw dienst en product.

Meer tips over het gebruik van Sales Navigator? Laat je adviseren door Linleads

Linleads is een specialist op het gebied van Sales Navigator en kan snel leads voor je generen. Als een bureau met veel ervaring in het helpen van kleine en middelgrote bedrijven weten ze wat belangrijk voor je is om te groeien op het web. Neem contact op voor advies over jouw aanwezigheid op LinkedIn.