Wat zijn de kosten voor het genereren van Leads via LinkedIn?

LinkedIn is het grootste digitale zakennetwerk ter wereld en de ideale plek om leads te genereren. Met bijna 150.000 bedrijven die een profiel hebben is de site niet te negeren. Wat vaak vergeten wordt is dat je ook heel doelgericht kunt adverteren op LinkedIn. Dankzij de uitgebreide targeting mogelijkheden kun je jouw doelgroep effectief bereiken en zie ze een advertentie die relevant voor ze is. Let er wel op dat je hiervoor moet betalen en wij leggen in deze blog uit waar je op moet letten.

Adverteren op LinkedIn via het biedingssysteem

De prijs van een advertentie op LinkedIn hangt af van de doelgroep die je wilt bereiken en wordt bepaald door een biedingssysteem. Elke doelgroep heeft van LinkedIn een bepaalde inschatting qua waarde waar een bodinschatting op wordt gebaseerd. Als bedrijf kies je of je hoger of lager dan deze bodinschatting wilt bieden. Hoe hoger je bod, hoe meer weergaven en klikken een advertentie op LinkedIn genereert.

Costs per mille (CPM) en costs per click (CPC) op LinkedIn

Linkedin biedt ook mogelijkheden voor costs per mille/thousand (CPM) en costs per click (CPC). Bij CPM betaal je voor 1000 weergaven. Bij CPC betaal je per klik. De prijs voor CPM (1000 weergaven dus) of voor één klik is altijd minimaal $2. Omdat LinkedIn hele goeie targeting mogelijkheden heeft die zich richt op jouw specifieke doelgroep verdien je de kosten al snel terug. Bedenk wel dat de kosten ook samenhangen van de grote van jouw doelgroep en de concurrentie. Daarnaast betaal je dus op basis van de weergaven of clicks van jouw publiek.

Snelle tips om zo effectief mogelijk te adverteren op LinkedIn

Het draait om je doelgroep

Zoals wij al hebben aangegeven bepaalt jouw doelgroep de kosten van je advertenties. Denk daarom goed na over hoe groot je doelgroep is en waar de grens ligt qua relevantie. Sluit je bijvoorbeeld potentiele klanten uit of ben je juist te breed aan het marketen. Een kleinere maar specifiekere doelgroep is in ieder geval goedkoper en past misschien wel perfect bij jouw strategie. Bedenk ook dat LinkedIn hele goeie tools heeft om jouw LinkedIn connecties te filteren op basis van hun interesses, functie of werkgebied.

Hou rekening met een vast budget

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om een maximaal budget in te stellen voor je advertentiecampagnes. Dat is handig omdat je dan niet over budget gaat en voor onnodige kosten komt te staan. Indien je meer wil uitgeven dan is dat altijd makkelijk aan te passen.

Leads generen door Audience Matching


Audience Matching laat je op doelgerichte wijze jouw doelgroep selecteren. Zo bereik je klanten die al actief zijn geweest op jouw site of profiel en verbonden zijn aan jouw bedrijf. Ook is er de mogelijkheid om een database met e-mailadressen te uploaden die je via een marketingcampagne hebt verkregen. Ideale hulpmiddelen dus om zo effectief mogelijk op LinkedIn te adverteren.

Hulp nodig bij het maken van effectieve advertentiecampagnes op LinkedIn? Linleads denkt met u mee

Meer weten over adverteren op LinkedIn? Neem dan contact op met Linleads. Zij hebben veel ervaring met het opzetten van kwalitatief goede LinkedIn campagnes, die genoeg opleveren en de kosten ruimschoots terugverdienen.