Wat maakt account-based marketing tot een succes?

Account-based marketing (ABM) is een strategische benadering van B2B-marketing op basis van specifieke doelaccounts. ABM helpt organisaties om goed te communiceren met individuele prospects en je kunt ABM beschouwen als een één-op-één benadering in plaats van een massale aanpak. In dat opzicht past het dus bij een social selling strategie.

Een betrouwbare marketingstrategie die resultaten oplevert

Je hebt waarschijnlijk al elementen van ABM marketing in je B2B-marketingstrategie opgenomen. Ze kunnen namelijk je prospects met ongelooflijk relevante inhoud naar je bedrijf toe trekken. ABM marketing verhoogt de inzet door zich te richten op één bedrijf (of één account) en richt zich verder op de besluitvormers binnen dit account met gecoördineerde en zeer doeltreffende verkoop- en marketingtactieken.

ABM: hoe werkt het?

Account-based marketing richt zich op een paar grote en belangrijke accounts of potentiële accounts die de grootste kans hebben om iets toe te voegen aan je bedrijfsresultaten. Daarom is het belangrijk om een zeer tastbare en gerichte boodschap aan de personen te hebben zodat ze in zee gaan met jouw bedrijf. Hier zijn wat belangrijke elementen van ABM>

Gepersonaliseerde communicatie

Gepersonaliseerde marketingstrategieën helpen om prospects en klanten aan te spreken. Met persoonlijke e-mailintroducties bijvoorbeeld die gericht zijn aan een persoon in plaats van een groep. ABM brengt gepersonaliseerde marketing naar een nieuw niveau door inhoud te ontwikkelen die de belangrijkste besluitvormers aanspreekt.

Efficiënt gebruik van marketingbronnen

Marketing wordt consequent op veel verschillende gebieden ingezet. ABM helpt bij het structureren van je marketinginspanningen en -middelen op de belangrijkste accounts die de meeste inkomsten genereren. Met zo’n specifieke focus wordt ABM een waardevol middel om te optimaliseren.

Gegarandeerd rendement op investering

Een marketingstrategie moet meetbaar zijn en ABM levert volgens veel onderzoeken een hogere ROI op dan andere vormen van marketing. Het meten van de ROI van ABM campagnes is van cruciaal belang en is mogelijk met de vele beschikbare automatiserings- en softwaretools.

Nauwere afstemming van sales en marketing

Hoe vaak heb je sales- en marketingteams in afzonderlijke groepen zien functioneren? Dat moet veranderen, vooral als je een echte ABM-strategie gaat implementeren. Het vereist dat verkoop- en marketingteams nauw samenwerken om doelaccounts te identificeren en outreach-tactieken ontwikkelen. Marketeers die ABM toepassen hebben ongeveer 40% meer kans om beter te zijn afgestemd op het verkoopteam.

ABM is een bewezen middel voor succes

ABM is een effectieve manier voor B2B-marketeers om strategischer in lijn te komen met de verkoop en gepersonaliseerde campagnes op te zetten die gericht zijn op accounts die de omzet verhogen. ABM is niet bedoeld als vervanging van grotere marketinginitiatieven, maar ABM is het volgende niveau van B2B-marketing dus hou het goed in de gaten.