Wat is de slagingskans van LinkedIn Lead?

Leads die je krijgt via LinkedIn kunnen heel belangrijk zijn voor de slagingskans van je social media marketingcampagne. Maar meet je het succes en weet je of je lead ook een geschikte prospect oplevert? Wij leggen uit hoe je een lead op LinkedIn kunt scoren en wat je kunt verwachten.

Adverteren op LinkedIn en het genereren van leads

LinkedIn geeft je handige tools om op de site te adverteren. Zo kun je nadat je je bedrijfspagina hebt gekoppeld aan een advertentieaccount toegang krijgen tot de LinkedIn Campaign Manager. Daar kun je je advertenties beheren en heb je een aantal verschillende advertentie opties.

Sponsored content gebruiken voor leadgeneratie

Sponsored Content biedt je de mogelijkheid om een bestaand bericht te promoten als een nieuw bericht. Je kunt ook een carrouseladvertentie opmaken die als gepromoot bericht in de nieuwsfeed verschijnt. Het mooie is dat LinkedIn je ook opties geeft om een conversiedoel te koppelen aan je advertentie zoals landingen op een specifieke pagina.

Leadgen Forms: ingevulde contactformulieren die je slagingskans verhogen

Leadgen Forms zijn zogenaamde pre-filled formulieren. Deze ingevulde formulieren kun je koppelen aan een call-to-action. Zo laat jij je doelgroep gelijk actie ondernemen door gegevens te verstrekken, informatie te downloaden of een reactie achter te laten. Op basis van de gegevens die LinkedIn al heeft van degene die op de advertentie klikt wordt het contactformulier automatisch ingevuld met de correcte gegevens. Handige info die je weer kunt gebruiken voor het benaderen van prospects.

LinkedIn pixel zorgt voor leads vanuit het bedrijfsleven

LinkedIn pixel is een fantastische tool om te achterhalen welke bedrijven jouw website hebben bezocht. Deze optie is via de LinkedIn Campaign Manager te selecteren. Kopieer een stukje code en plak die op je website. Vervolgens gaat LinkedIn pixel aan de slag en identificeert de bezoekers van jouw website aan de hand van hun LinkedIn profiel als ze zijn ingelogd. Zo ben je verzekerd van leads die daadwerkelijk interesse hebben in jouw producten en diensten.

Slagingskans van LinkedInleads en de kosten

LinkedIn heeft een hoger tarief voor Cost Per Click (CPC) advertenties dan op een platform als bijvoorbeeld Google Ads. Daar staat tegenover dat LinkedIn een veel beter overzicht heeft van doelgroepen die passen bij jouw bedrijf. Bedenk ook dat van social media gericht is op zakelijke profielen. De mensen die erop zitten hebben dus ook een zakelijke insteek wat hun berichten, updates en reacties minder vrijblijvend maakt. Zo is de slagingskans dus ook groter dan andere sites vooral als je goed werkt aan jouw naamsbekendheid en de juiste indruk weet te wekken.

Voor een beter slagingspercentage van je leads ga je naar Linleads

Meer tips & tricks nodig zodat de slagingskans toeneemt? Neem contact op met Linleads. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden van creatieve en doelgerichte oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven die op willen vallen op het web.