Waarom LinkedIn Live Video je unieke business kansen biedt

LinkedIn is het grootste sociale netwerk voor professionals ter wereld met meer dan 600 miljoen gebruikers wereldwijd, maar het platform loopt nog achter op het gebied van video-content. Maar nu is er dan LinkedIn Live Video en wij leggen je hier uit waarom jouw bedrijf deze coole nieuwe tool moet gebruiken om klanten te trekken en je bereik te vegroten.

Waarom heeft LinkedIn gekozen voor live video?

Live video is sinds de lancering van Facebook Live eind 2015 het op een na grootste ding geworden in digitale marketing. Hoewel de technologie al geruime tijd bestaat, is het sinds kort populair omdat influencers en grote bedrijven het gebruiken. Platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat hebben daarom een waanzinnige vlucht genomen naar het integreren van statische video en live videostreaming.

Maar wat moet mijn bedrijf met LinkedIn Live Video?

Bij Live Video draait het allemaal om het creëren van interactieve en boeiende content die gelijk beschikbaar is. Dit zorgt voor een veel intiemere ervaring tussen de kijker en de maker dan voorheen. Bovendien zegt 50 procent van de marketingprofessionals dat live video hen de beste ROI heeft opgeleverd.

De waarde voor bedrijven: kennis delen en opvallen

Veel mensen in het bedrijfsleven zoeken actief naar waardevolle informatie op LinkedIn en willen betrokken blijven. Live video is de sleutel tot het creëren van wat de gebruikers nu willen. LinkedIn ontdekte dat in 2017 toen gebruikers bijna drie keer meer tijd besteedden aan het bekijken van videoadvertenties dan aan het bekijken van statische gesponsorde inhoud. Video genereerde ook 30 procent meer reacties per vertoning. Over het algemeen heeft video een grote mate van betrokkenheid gegenereerd en het platform aantrekkelijker gemaakt voor veel leden.

Wat moet ik weten over de live-videofunctie van LinkedIn?

Gebruikers kunnen video’s leuk vinden en reageren terwijl de video live is. Kijkers kunnen in realtime vragen stellen, terwijl de uitzender het commentaargedeelte ook in realtime kan modereren. De live video-ervaring kunnen ook enigszins verschillen met andere platforms. Het draait bij LinkedIn om zaken doen, het vinden van prospects en verbindingen leggen om je zakelijke of professionele doelen te verwezenlijken. Denk dus aan streaming van zakelijke debatten van hoge kwaliteit, video’s achter de schermen, grote nieuwsevenementen en livestream sessies na belangrijke business events om gebruikers betrokken te houden.

Hoe kan live video mijn bedrijf verder helpen?

Als je al Facebook Live en andere livestreamingplatforms gebruikt, heb je een goed idee van het potentieel van Live video. Hoewel Facebook Live een vergelijkbare livestreamingplatforms heeft en een breed publiek aanspreekt, zal het publiek van LinkedIn veel specifieker zijn en daarmee meer passen binnen je doelgroep. Zo kan je dus jouw naamsbekendheid makkelijker bij concurrenten en bewonderaars vergroten.

Hou video livestream in de gaten en denk alvast na over content voor je bedrijf

Door deze ontwikkeling zal een goede videomarketingstrategie in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Live video kun je gebruiken als een extra manier om de betrokkenheid te vergroten en daarom moet je bedrijf voorbereid zijn op het maken van live videostreaming omdat professionele, gepolijste video’s ook jouw succes zullen bepalen.