Invloed, de zes geheimen van het overtuigen

door Robert, B. Cialdini

Invloed

Mechanismen en technieken Welke mechanismen zorgen ervoor dat jij ja zegt tegen een aanbieding waar je eigenlijk niet op zat te wachten? Welke technieken gebruiken verkopers en anderen die iets van jou gedaan willen krijgen? En hoe kun jij deze technieken zelf ook toepassen? De sleutelprikkel Het gaat in biologisch opzicht om vaste gedragspatronen; complexe reeksen gedragingen die zich telkens in haast precies dezelfde volgorde afspelen, bijvoorbeeld bij het beschermen van het territorium, het hofmaken van een partner of het zorgen voor het nageslacht.

Het interessantste hieraan is de manier waarop het mechanische gedrag in werking wordt gesteld: de sleutelprikkel. Het geheim van succesvol overtuigen Aan de hand van boeiende theorie en herkenbare praktijkvoorbeelden laat Robert Cialdini in deze internationale bestseller zien hoe beïnvloeding werkt. Hij ging daarvoor drie jaar undercover bij autodealers, fondsenwervers, reclamemakers en telemarketeers. Daar ontdekte hij dat het geheim van succesvol overtuigen in zes eenvoudige principes schuilt: wederkerigheid; consistentie; sociaal bewijs; sympathie; autoriteit; schaarste.

Herziene editie In deze vijfde, herziene editie onderzoekt Cialdini onder meer: de werking van invloed in andere culturen; de rol van het internet en andere nieuwe technologieën; recente maatschappelijke ontwikkelingen, zoals toenemend excessief geweld. Voor wie? Iedereen die koopt, verkoopt, adviseert, onderhandelt, politiek bedrijft, stemt of geld doneert.

Helder en praktisch...

Dit boek legt op heldere wijze uit op welke manieren wij worden overgehaald. Aan de orde komt achtereenvolgens beïnvloedingswapens, wederkerigheid, commitment en consistentie, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit, schaarste en onmiddellijke invloed. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting en vragen en opdrachten. De tekst is doorspekt met praktijkvoorbeelden.

De auteur is emeritus hoogleraar psychologie aan de Arizona State University. Dit boek lijkt op het eerste oog zeer theoretisch, maar de theorie is prettig leesbaar en wordt helder onderbouwd. Het boek is interessant voor diegenen die meer willen weten over beïnvloeding in het algemeen en is daarnaast bestemd voor diegenen die beroepsmatig met beïnvloeding bezig zijn.

M. van Berkel

 

Interessant en leuk...

Interressant boek en heel veel praktijk voorbeelden. Erg makkelijk te lezen. Wel heel veel details waardoor je soms vergeet waar het nou over ging. Met plezier gelezen.

Kimberley

 

Het gaat om de details...

Fijn geschreven en heel herkenbaar.

 

Ook aanbevolen in deze categorie…