Praten Met Vreemden Laat Je Business Groeien

Laat je business groeien! Connect met mensen die je (nog) niet kent.

Je doet het op feestjes. Je doet het op Tinder. Je doet het op netwerkbijeenkomsten. En dikke kans dat je het ook doet in een lift. Dus waar komt dat idee vandaan dat je niet zou mogen connecten met iemand op LinkedIn? Wanneer het over LinkedIn gaat is er ineens bij veel mensen een grote weerstand. Wanneer jij je daarin herkent dan heb ik een paar ideeën die ik graag even bij je tegen het licht houdt en misschien je wel een ander perspectief geven. Kom! Laat je business groeien ヅ

Vreemden ontmoeten is je DOEL

Denk hier maar eens even over na; je vrienden, collega’s, klanten en warme leads weten al wat jij doen. En jouw product of dienst is niet wat ze nodig hebben, nog niet nodig hebben of ze hebben het inmiddels al van je gekocht. Het zijn juist vreemden die de waarde niet kennen van wat je voor hen kunt betekenen of kunt leveren. En de kans dat ze opeens zomaar ineens van jou gaan horen en een onbedwingbare behoefte krijgen om met jou contact te maken is erg onwaarschijnlijk. Een connectie maken met een vreemde is géén LinkedIn fout. Een connectie maken met mensen die je niet kent is niet alleen passend en logisch, het laat je business groeien!

Praten Met Vreemden Laat Je Business Groeien

 

Vreemden ontmoeten is ook HUN doel

Mensen zitten niet op LinkedIn om de foto’s van hun nieuwe puppy’s te delen, om gave ideeën voor hun kinderen op te doen, of foto’s van hun laatste after-party met je te delen. Daar is dat andere platvorm voor. Ook zij hebben een LinkedIn-profiel gemaakt om zaken te doen. Net zoals jij. En al jij het lastig vind om een vreemde zomaar aan te spreken, dan mag je ervan uitgaan dat die ander daar ook wel eens last van kan hebben. Dus stel je hun opluchting en verheuging voor wanneer er nu iemand die eerste stap naar hen zet. Precies, het is exact hetzelfde als dat eerste netwerkevent waar je naar toe ging en toen hoopte dat er mensen naar jou toe zouden komen om zich voor te stellen. Dus zet die stap op LinkedIn. Ze zullen blij zijn dat je het deed en het laat je business groeien.

Wat je tegenhoud is angst

Angst voor afwijzing. Angst om af te gaan. Angst om te mislukken. Deze 3 zullen steeds weer de kop opsteken, maar dat betekent niet dat je ervoor weg moet lopen. Ik heb een idee! Vertel je angsten dat de een dag vrij nemen. Ze kunnen morgen weer terug komen. Maar vandaag ga je actie ondernemen en wel op zo’n manier dat het niet fout kan gaan. Stel je voor hoe het zou zijn wanneer het je lukt om zodanig contact te maken met iemand dat het je volgende klant zou kunnen zijn. Dat voelt een stuk beter toch?

Tijd is ons kostbaarste bezit

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Succesvolle zakenmensen en zij die maar niet met hun business van de grond komen hebben iets gemeenschappelijks. Ze hebben 24 uren in een dag. Kun jij het je veroorloven om naar een netwerk event te rijden, daar een hele avond met twee of drie mensen te spreken, naar een spreker te luisteren en weer terug te rijden naar je werk of naar huis? Stel je voor wat je in dezelfde tijd (laten we zeggen 2 uur) had kunnen doen. Je had via LinkedIn wel 20 prospects kunnen benaderen en misschien wel nieuwe klanten kunnen aantrekken. Zou dat niet een veel meer efficiënter, maar ook effectiever manier zijn om te netwerken? Ben je om? Nu ik je heb aangemoedigd om verbinding te maken met vreemden en jij je angsten een dag vrij hebt gegeven, zul je je wellicht afvragen; ‘wat is de beste methode om een connectie te maken op LinkedIn?’ De meest effectieve manier is een connectieverzoek te versturen dan met een persoonlijk bericht van jou gepaard gaat. Wij noemen dat de ‘permission method’ In een volgend artikel vertel ik je daar nog wat meer over en hoe dit totaal de manier zal veranderen van hoe je nu LinkedIn gebruikt.

Over de schrijver:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus te verkorten en ik laat je business groeien door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagne’s en programma’s hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Jouw LinkedIn-profiel is je visitekaartje. Het is de beste manier om jezelf op die manier te positioneren, dat mensen aan jou denken wanneer het gaat om je vakgebied. De felbegeerde expert-status. Marketing is die expert-status in het onbewuste van je ideale klant in...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.