Past LinkedIn binnen een leadgeneratie strategie

Omdat LinkedIn wordt gezien als het digitale zakelijke netwerk, moet je als bedrijf daar wel een profiel hebben om serieus genomen te worden. Toch is niet iedereen tevreden met LinkedIn ook al kun je er de contactgegevens van je connecties in vinden en verbindingen maken. In dat opzicht past een effectief gebruik van LinkedIn in een leadgeneratie strategie om potentiële prospects te benaderen

Succes op LinkedIn: het belang van je persoons- en bedrijfsprofiel


Een effectieve leadgeneratie strategie staat of valt bij je LinkedInprofiel. Mensen in hoge functies zullen meer ‘hits’ krijgen op hun profiel omdat ze belangrijker zijn of in een positie zitten waarin ze invloed kunnen uitoefenen. Let hier dus op als je jouw bedrijf en de mensen die er werken op LinkedIn wil laten zien. Zorg er ook voor dat
alle basisinformatie klopt en relevant is. Andere belangrijke elementen die opvallen aan je profiel zijn je foto, de kopregel waar staat wat je doet en de link naar de bedrijfspagina van je werkgever. Vergeet ook niet om je contactgegevens te vermelden en altijd up-to-date te houden.

De juiste trefwoorden: het hulpmiddel voor betere leadgeneratie

LinkedIn geeft je ook de mogelijkheid om in je samenvatting relevante informatie over jezelf prijs te geven. Vergeet niet in die tekst de juiste trefwoorden te gebruiken en jouw eigen kwaliteiten en USP’s te vermelden. Als je een klein bedrijf hebt is handig om deze regels voor LinkedIn door te voeren bij je werknemers. Zo heeft iedereen een profiel dat aansluit op de visie van het bedrijf en kan je duidelijk aangeven wat jullie doen en wat jullie sterke kanten zijn.

De bedrijfspagina: je digitale gezicht naar de buitenwereld toe

LinkedIn biedt de mogelijkheid om met een bedrijfspagina op het netwerk te staan. Ondanks de beperkte functionaliteit van de pagina is het essentieel er een te hebben. Omdat LinkedIn zo een belangrijke positie heeft kun je er zeker van zijn dat je concurrenten er ook een hebben. Daarnaast moet je als bedrijf op social media kanalen zichtbaar en vindbaar zijn. Ook biedt een bedrijfspagina je de mogelijkheid om je doelgroep en klanten te informeren over wat je aan het doen bent. Dat kan door updates en berichten. De mensen die je volgen vinden het ook leuk om te weten hoe je bedrijf het doet. Vergeet dus ook niet om bijzondere mijnpalen te delen en zo een band op te bouwen met je LinkedIn-netwerk.

Meer exposure en potentiele leads met showcasepagina

LinkedIn biedt je als bedrijf de mogelijkheid om een ‘showcasepagina’ aan je
je bedrijfsprofiel te koppelen. Zo heb je een extra podium voor nieuws dat eruit moet springen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw product of het uitbreiden van de diensten die je levert. Een showcasepagina laat je nieuwe artikelen onder de aandacht brengen die je graag wil delen met je doelgroep. Denk dus goed na hoe je die pagina inzet vanuit je marketingstrategie. De artikelen verschijnen als updates en zijn dus niet gekoppeld aan het profiel van een medewerker van je bedrijf.

Updates en reacties: belangrijke signalen van potentiele prospects

LinkedIn is een netwerk dat altijd in beweging is en dat zie je door de stroom aan updates die in je feed voorbijkomen. Daarnaast reageren mensen ook op updates. Hou daarom goed bij wat de reacties zijn op jouw berichten. Het kunnen potentiele prospects zijn die interesse hebben in jouw producten of diensten. Het kan ook de eerste stap zijn in het maken van een connectie. LinkedIn geeft je veel mogelijkheden om in contact te komen en zo kun je ook een persoonlijk bericht sturen.

Spreek duidelijk af wie van jouw team LinkedIn bijhoudt en de “stem” is van jouw bedrijf

Het beheer van je profielpagina is een belangrijke taak en stem goed met je medewerkers af wie dat doet. Denk er ook aan dat de communicatie transparant moet zijn zodat je voorkomt dat onjuiste informatie gedeeld wordt op LinkedIn. Hou er ook rekening mee dat updates, berichten en contact ook spontaan en leuk moet zijn. Kijk naar je team en beslis dan wie er geschikt is om deze taak op zich te nemen.

Het managen van je leadgeneratie: Klantrelatiebeheer op LinkedIn

LinkedIn weet dat een goed klantrelatiebeheer onontbeerlijk is en een hoeksteen is van een goed bedrijf. Via jouw connecties kun je zien wie jouw klanten en contacten zijn. Het gratis CRM-pakket van LinkedIn geeft je ook de mogelijkheid om aantekeningen toe te voegen aan connecties, bij te houden wie je met een connectie in contact heeft gebracht, en e-mailcorrespondentie te koppelen aan je connectie. Er zijn zelfs opties om info van andere applicaties zoals Evernote te synchroniseren. Het is dus een perfecte tool om je leadgeneratie op peil te houden en na te denken over welke prospects je gaat benaderen.

Laat je klanten aan het woord over jouw service

Een van de leuke zaken van LinkedIn is dat mensen hun ervaringen kunnen delen. Laat daarom jouw klanten ook hun verhaal kwijt over hoe goed ze door jou geholpen zijn. Misschien zijn ze wel dolenthousiast met een van je producten en hebben ze een foto of filmpje gemaakt die ze kunnen delen. Het is een fantastische manier om op een oprechte manier aandacht te generen. De reacties die daaruit voortvloeien kan je weer meenemen in je leadstrategie.

De voordelen van een betaald abonnement op LinkedIn

LinkedIn heeft naast een gratis abonnement ook een betaalde versie waar je ook meer tools tot je beschikking hebt. Een daarvan is LinkedIn Sales Navigator die ervoor zorgt dat je een volwaardig CRM-pakket hebt. Met deze tool gaat ‘Social Selling’ veel soepeler en kan je makkelijk gegevens koppelen van andere applicaties. Een ander voordeel is dat je een beter inzicht hebt in wie je profiel heeft bekeken. Dat is een essentieel middel om leads te generen en je prospects te benaderen.

Meer tips nodig over leadgeneratie op LinkedIn? Linleads helpt je op weg

Linleads is een digitaal marketing bureau die op de hoogte is van de laatste ontwikkeling op het gebied van Social Selling. Zij kunnen een effectieve LinkedIn leadgeneratie strategie voor je opstellen en je bedrijf helpen om op te vallen op dit belangrijke netwerk. Neem gelijk contact met Linleads op voor doelgericht advies.