Met deze tips kun je succesvol leads genereren op LinkedIn

Voor meer leads te genereren kun je gemakkelijk LinkedIn gebruiken. In dit artikel op Linleads vertellen wij je alles over het generen van leads op LinkedIn. Denk aan vragen als: Waarom heb je leads nodig? Hoe vind je leads op LinkedIn? Hoe genereer je leads via LinkedIn? Ook geven wij goede tips hoe je dit in het vervolg zelf kunt aanpakken.

Genereren van leads op LinkedIn


Leadgeneratie betreft kortweg activiteiten waarbij je je richt op het in contact komen met potentiële klanten. Hiervoor is zakelijk platform LinkedIn natuurlijk enorm geschikt. LinkedIn is de afgelopen jaren namelijk het snelstgroeiende sociale media netwerk in Nederland, tegenwoordig zijn er al 4,6 gebruikers in Nederland te vinden. Het is dus zeker de moeite waard om je wat meer in te lezen in het genereren van leads op LinkedIn. Hieronder beginnen we met de tips.

Hoe vind je leads op LinkedIn?


Er zijn drie belangrijke dingen die je kunt toepassen wanneer je met de vraag ‘Hoe genereer je leads op LinkedIn’ zit. Dit kan zijn door: zoekopdrachten die je eerder hebt opgeslagen, geavanceerd zoeken en het doorzoeken van je netwerk. Wij lichten hieronder de drie stappen voor je toe.

1. Stel alerts in voor opgeslagen zoekopdrachten


Op LinkedIn kun je gemakkelijk een zoekopdracht opslaan voor later. Je weet nooit waar je die ooit nog eens voor kan gebruiken. Ook is het handig om een alert in te stellen voor deze opgeslagen zoekopdrachten. Wanneer iemand zijn profiel op LinkedIn voldoet aan jouw eigen opgeslagen zoekopdracht krijg je een alert in de vorm van een bericht. Dit is natuurlijk hartstikke handig en een goede en makkelijke manier om nieuwe klanten te kunnen werven.

2. Geavanceerd zoeken op LinkedIn


Op LinkedIn kan je door geavanceerd te zoeken op een gemakkelijke manier de beste klanten vinden. Zo kun je op LinkedIn onder andere zoeken op naam, stad, functie, bedrijven en op opleidingen. Wanneer je hier dieper op ingaat kun je zo met deze klanten in contact komen. Je kunt bijvoorbeeld een bericht sturen en daarna met de klant proberen te linken. Wanneer jouw potentiële lead geen contactgegevens heeft geplaatst op zijn of haar persoonlijke pagina, kun je het altijd nog proberen via gezamenlijke groepen die jullie allebei volgen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, zullen we maar zeggen.

3. Doorzoek je eigen netwerk op LinkedIn


Waarschijnlijk heb je een groot netwerk. Zo niet, dan probeer je de komende tijd daarvoor te zorgen. In jouw eigen netwerk bevinden zich namelijk vaak de echte mensen waar je wat aan hebt. Je bent immers niet voor niets met ze gelinkt. Bekijk jouw netwerk en bekijk wie op dit moment wat doet en waar je iets aan kunt hebben in de toekomst. Stuur diegene vrijblijvend een berichtje, je weet nooit wat eruit komt. Misschien heb jij binnenkort wel een nieuwe klant te pakken.

LinkedIn advertenties zorgen ook voor het genereren van leads


Op LinkedIn kun je ook adverteren. Denk aan advertenties aan de bovenkant of zijkant van de website of content dat is gesponsord. Zorg ervoor wanneer je gaat adverteren dat je bedrijfspagina er helemaal tip top in orde uitziet. Wanneer je een advertentie start kun je kiezen waar jouw potentiële klanten heen worden gestuurd. Dit kan zijn naar jouw website op webshop of ze worden doorgestuurd naar je bedrijfspagina op LinkedIn. Hier kunnen zij in één oogopslag lezen waar jullie als bedrijf voor staan. Wanneer je je plan voor een advertentie op LinkedIn klaar hebt en de soort advertentie (met tekst, beeld of een video of juist een combinatie van deze punten) die je wil hebt uitgedacht is het tijd om nieuwe verkoopleads te genereren met je advertenties. Starten maar.

Gesponsorde updates op LinkedIn dragen bij aan het genereren van leads


Ook is het handig om eens de optie voor gesponsorde updates te bekijken. Normaal gesproken krijg je alleen updates op jouw LinkedIn feed binnen van jouw eigen connecties. Wanneer je hier voor gaat betalen kun je er ook voor zorgen dat jouw content onder de aandacht wordt gebracht bij jouw eigen gekozen doelgroep. Zo kan jouw unieke content terechtkomen bij potentiële klanten waar je op dat moment nog geen connectie mee hebt, maar misschien snel na het zien van de gesponsorde content wel. Hoe handig is dat? Dit is dus ook zeker een optie om te overwegen.

Waarom content zorgt voor het genereren van leads


Wanneer je unieke en interessante content plaatst op je bedrijfspagina en op je persoonlijke pagina op LinkedIn kun je ook gemakkelijk leads genereren. En wat dacht je ervan om in bepaalde groepen waarbij je bent aangesloten jouw content te delen? Ook kun je in bepaalde discussiegroepen, waar jij misschien wel als expert bekend staat, je content delen. Het is handig om te weten dat je in discussiegroepen ook e-mails kunt versturen naar alle leden van die groep. Zo kun je op een makkelijke manier aandacht krijgen van de hele groep.

Begin nu zelf met het genereren van leads op LinkedIn


Nu je wat meer over het genereren van leads hebt gelezen is het de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan. Kijk wat voor jou en jouw bedrijf het beste is om leads te genereren. Misschien is dit met een gesponsorde update of misschien is dit wel door een advertenties? Het enige wat je nu kan doen om het te laten werken is om het ook daadwerkelijk uit te proberen. Zonder het uit te proberen weet je alsnog niet wat werkt en wat niet. Probeer het eens uit en je zal zien dat je steeds sneller leads via LinkedIn kunt genereren.

E-book Linleads over het genereren van Leads


Wil je zelf aan de slag met het genereren van leads op LinkedIn? Download dan het e-book op Linleads om iedere maand weer opnieuw nieuwe leads te generen. Je leest dit allemaal in het e-book ‘De LinkedIn Funnel in 7 Stappen’