Meer leads in minder tijd met LinkedIn Sales Navigator

Meer winstgevende leads genereren op LinkedIn in een kortere tijd? LinkedIn Sales Navigator biedt uitkomst. Sales Navigator geeft je een voorsprong qua leadgeneratie, bedrijfsontwikkeling en aanwezigheid op LinkedIn. In dit artikel leer je hoe je snel Sales Navigator kan gebruiken.

Wat is sales navigator en wat kan ik ermee?

LinkedIn biedt gratis Sales Navigator-proefversies aan nieuwe klanten en het vormt een deel van de premium abonnementen die zij bieden. Ga naar Sales Solutions om je aan te melden voor Sales Navigator. Deze tool biedt veel mogelijkheden zoals voorspellende zoekopdrachten. De belangrijkste eerste stap is het importeren van je leads door bijvoorbeeld te synchroniseren met Salesforce. Selecteer vervolgens je doelgroepen en taakfuncties.

Aan de slag met het leadgeneratie

Nadat je Sales Navigator hebt geïnstalleerd, stelt deze tool accounts voor die je kunt bekijken en opslaan. Sales Navigator is gemaakt voor verkoopprofessionals, die zich vooral richten op account-based marketing (ABM) waar de account of het bedrijf in plaats van het individu centraal staat. Voor marketeers is Sales Navigator uiterst handig voor zowel ABM als individuele leadgeneratiemarketing. Het importeren van je LinkedIncontacten is een belangrijke stap nadat je de configuratieschermen van Sales Navigator hebt doorlopen. Deze import bevat ook alle tags of notities die je aan je contacten hebt toegewezen en die je helpen om groepen te maken.

Het nut van Lead Builder in het filteren van zoekopdrachten

De Lead Search-functie van LinkedIn is inmiddels erg verbeterd en om toegang te krijgen, klik je op Lead Builder rechts van het zoekvak van LinkedIn Sales Navigator. Je kunt vervolgens kiezen uit 22 zoekfilters. Die zijn zo geavanceerd dat je niet langer gedetailleerde zoekopdrachten hoeft te gebruiken. Als je begint met het toevoegen van titels, suggereert de voorspellende zoekopdracht vergelijkbare titels in een vervolgkeuzelijst. Zodra de eerste zoekresultaten worden weergegeven, kun je de resultaten verfijnen met behulp van de filters.

Altijd op de hoogte van de situatie van je Leads

Je kunt ook dagelijks of wekelijks nieuwe leads laten e-mailen. Dit is een van de beste functies in Sales Navigator die je goed in kan zetten voor leadgeneratie en het zoeken naar nieuwe prospects. Zo kun je de nieuwste ontwikkelingen bijhouden en daar precies op reageren.

Grondig inzicht in het gedrag van klanten en belangrijke connecties

Een andere nuttige optie is dat je kunt zien wie de afgelopen maand op LinkedIn heeft gepost. Hierdoor kun je gemakkelijk reageren op hun inhoud. Je kunt mensen ook identificeren die ervaringen met je hebben gedeeld. Zo weet je dat zij interesse hebben in jouw bedrijf of enthousiast zijn over jouw dienst en product.