Waarom Jouw Salesteam LinkedIn Moet Gebruiken

LinkedIn een actieve tool maken, binnen jouw sales en marketing activiteiten, geeft jouw salesteam een groot competief voordeel op de competitie. Je hebt het online gezien. Je hebt waarschijnlijk je profiel optimaal geüpdate en je krijgt dagelijks berichten van mensen die een connectie met je willen maken op LinkedIn. Maar hoe goed gebruik je LinkedIn nu werkelijk om leads te genereren voor je salesteam? Wanneer je kennis hebt van alle kansen die LinkedIn kan bieden en hoe je daar gebruik van kunt maken geeft jouw verkoopteam een oneerlijk voordeel tegenover je competitie.

Traditionele marketing steeds minder effectief

De feiten zijn simpel. Het wordt alsmaar moeilijker om de aandacht te krijgen van je potentiële klanten. Traditionele verkoop en marketing zijn minder effectief en, mede daardoor, ook duurder geworden dan vroeger. En gegeven het feit dat 90% van de beslissers nooit een koud telefoontje beantwoord wordt het voor een salesteam met de dag moeilijker om je prospects te bereiken.

Waarom Jouw Salesteam LinkedIn Moet Gebruiken

Tegelijkertijd, met alle ruis online en in alle social media, eindigen de meeste pogingen om boven het post- blog- en vlog-geweld uit te stijgen in een ‘hit-or-miss’. Met andere woorden, het heeft geen of weinig rendement. Slim en consistent gebruik van LinkedIn marketing op het netwerkplatform LinkedIn kan jouw salesteam toch een sterk voordeel geven ten opzichte van je rivalen in je markt. Iedere eigenaar of sales professional weet dat je je verkooptrechter gevuld moet houden met gekwalificeerde prospects om je cash flow niet te laten opdrogen. LinkedIn is nu één van de beste manier om dat consistent en professioneel te doen. Of je dit nu doet via lead generatie of LinkedIn Advertising.

De feiten op een rij voor je salesteam

Wanneer je een verkoopdirecteur bent of salesmanager, moet je inzien dat LinkedIn sterke voordelen biedt voor je salesteam, die het soms best lastig kunnen hebben om hun maandelijkse targets te halen omdat ze werken met oude data en verouderde tactieken. Hier zijn een paar statistische gegeven die waarschijnlijk van invloed zijn op jouw kansen om je verkoopdoelstellingen te halen:

  • De kans op een deal dalen met 50% wanneer je niet de eerste aanbieder bent die contact maakt met een prospect.
  • 75% van de kopers is er niet van overtuigd dan een vertegenwoordiger hun business goed genoeg begrijpt
  • Kopers hebben hun keuze al voor 57% bepaald voordat zij contact zoeken met een verkoper.

Al deze feiten laten zien waarom het belangrijk is dat je een tool als LinkedIn leert gebruiken en op die manier waardevolle kennis leert verzamelen over je prospects en tegelijkertijd ook ‘top-of-mind’ blijft bij jouw prospects zodat ze aan jouw denken wanneer ze klaar zijn om dat te kopen wat jij hen aanbiedt.

 

Leadgeneratie | Nieuwe Klanten | LinLeads.com

Geen short-cuts voor LinkedIn, het blijft mensenwerk voor je salesteam

LinkedIn lead generation gaat niet over hit-or-miss strategieën, over koude connecties, over nog harder schreeuwen en een al zo drukke markt. Het gaat over hoe je op een consistente en strategische manier waardevolle, wederzijdse relaties opbouwt. Relaties die voor jou, je verkoopteam en voor jouw potentiële klanten jarenlang voor een gezonde groei zullen zorgen.

LinkedIn; het voordeel voor jouw salesteam op de concurrentie?

Wanneer LinkedIn goed wordt gebruikt, stelt LinkedIn jouw salesteam in staat om genoeg te leren over je prospects voordat je contact met hen maakt en kun je je berichten gericht, strategisch en attent afstemmen op je prospect — iets wat toekomstige kopers oprecht weten te waarderen. LinkedIn verstrekt jouw ook relevante, actuele informatie over je leads. Zoals of ze net van baan verwisseld zijn, of van positie zijn veranderd binnen hun huidige bedrijf. Wanneer je dit soort intel gebruikt zal het jou en je salesteam kansen geven die jou op voorsprong zetten van de concurrentie die nog met oude informatie werkt. En het mooiste van alles is dat LinkedIn jou in staat stelt om gemakkelijk de pijnpunten van je kopers te begrijpen zodat je op hun behoeften kunt vooruitlopen en een naadloze oplossing kunt bieden op hun zakelijke uitdagingen. Wanneer je nu veel geld uitgeeft aan old-school marketing als muismatten met bedrijfslogo of kalenders, – of nu adreslijsten koopt en mensen inhuurt om die data te managen, zelfs al is het onmogelijk om daarbij de ROI te meten – is het toch echt tijd om nu te overwegen LinkedIn toe te voegen aan je sales en marketing strategie. Wanneer LinkedIn goed wordt gebruikt, stelt LinkedIn jou in staat om genoeg te leren over je prospects voordat je contact met hen maakt en kun je je berichten gericht, strategisch en attent afstemmen op je prospect — iets wat toekomstige kopers oprecht weten te waarderen. LinLeads kan je daarbij helpen. LinkedIn verstrekt jouw salesteam ook relevante, actuele informatie over je leads. Zoals of ze net van baan verwisseld zijn, of van positie zijn veranderd binnen hun huidige bedrijf.

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Door LinkedIn jouw salesteam op voorsprong

Wanneer je dit soort intel gebruikt zal het jou en je salesteam kansen geven die jou op voorsprong zetten van de concurrentie die nog met oude informatie werkt. En het mooiste van alles is dat LinkedIn jou in staat stelt om gemakkelijk de pijnpunten van je kopers te begrijpen zodat je op hun behoeften kunt anticiperen en een naadloze oplossing kunt bieden op hun zakelijke uitdagingen. Wanneer je nu veel geld uitgeeft aan old-school marketing als muismatten met bedrijfslogo of kalenders, – of nu adreslijsten koopt en mensen inhuurt om die data te managen, zelfs al is het onmogelijk om daarbij de ROI te meten – is het toch echt tijd om nu te overwegen LinkedIn toe te voegen aan je sales en marketing strategie. Gebruik de kennis en kom tot actie. Maak een afspraak met me en laten we een plan bedenken hoe we zo effectief mogelijk jouw team kunnen uitrusten met deze tool en hen zo een voorsprong geven op de competitie. Wanneer je meer inzichten en tips wilt over hoe je LinkedIn kunt gebruiken om jouw gekwalificeerde verkooptrechter te vullen, bekijk dan dit rapport ‘De-7-Stappen-LinkedIn-Funnel-Checklist’.

Over de schrijver van “Waarom Jouw Salesteam LinkedIn Moet Gebruiken”:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants, salesteams en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus te verkorten en meer business genereren door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagnes en programma’s hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureaus. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

 

Linkedin_Blog_Adrian

“LinkedIn Funnel” Webinar

Related Posts

Sales is a team sport

Sales is a team sport

More leads with LinkedIn Sales Navigator? If you're selling a product or a service, do you feel like you're part of a team? Do you feel like you are in a remote place and you do not know anything about the world? You might be a salesperson, a business owner, or even a...