LinkedIn voor bedrijven: waarom is een LinkedIn bedrijfspagina zo handig en wat kun je ermee?

LinkedIn voor bedrijven is tegenwoordig enorm handig. Wat zeggen we, handig? Het is een echte must. Zagen we vroeger vooral nog werknemers met een LinkedIn profiel, tegenwoordig komen daar ook steeds meer bedrijven bij. Maar wat is LinkedIn voor bedrijven precies? Wat kun je er bijvoorbeeld allemaal mee en waarom is het zo handig om het te hebben? Wij van Linleads leggen het hieronder allemaal aan je uit.

LinkedIn voor bedrijven: de must voor ieder bedrijf


LinkedIn voor bedrijven vertegenwoordigt met een LinkedIn bedrijfspagina jouw bedrijf op dit handige platform. Denk onder andere aan een uitleg over het bedrijf en de werkzaamheden. Verder vertelt het hoe groot het bedrijf is, toont het de website van het bedrijf, de diensten en in welke sector het bedrijf actief is. Verder laat een LinkedIn bedrijfspagina onder andere ook de updates zien in de vorm van content en kunnen werkzoekenden in één oogopslag bekijken of jullie nieuwe werknemers zoeken. LinkedIn gebruikers kunnen jouw bedrijfspagina volgen en op deze manier alle updates volgen van het bedrijf.

De volgende dingen kun je met LinkedIn voor bedrijven doen


x Content creëren: denk hierbij aan het plaatsen van teksten, afbeeldingen, nieuwe producten of leuke en grappige quotes.
x Aankondigingen van het bedrijf doen. Denk hierbij aan het werven van nieuwe werknemers of het aankondigen van nieuwe producten en diensten.
x Ook kun je via jouw bedrijfspagina op LinkedIn het bedrijf op een gemakkelijke manier promoten.
x Updates en andere speciale dingen delen.
x Je netwerk uitbreiden en klantrelaties opbouwen. Dit laatste punt is helemaal van deze tijd en erg belangrijk. Neem dus ook echt de tijd om deze klantrelaties op te bouwen.

Tips voor LinkedIn voor bedrijven: de volgende dingen moeten zeker op een bedrijfspagina van LinkedIn staan

1. Zo kun je een logo toevoegen op LinkedIn voor bedrijven


Wat personen met een foto doen kunnen bedrijven met hun eigen logo doen. Voeg dit logo van je bedrijf toe en iedereen herkent het gelijk. Een bedrijf met logo wordt veel vaker gevolgd op LinkedIn dan een bedrijf zonder logo. In de praktijk komt dit op zo’n 30% neer, zo zie je maar hoe belangrijk een logo is. Niet alleen krijgen mensen dit logo te zien wanneer ze de bedrijfspagina bekijken, ook bij alle updates, content en aankondigingen die je als bedrijf doet krijgen anderen het bedrijfslogo te zien. Verder zien mensen ook het bedrijfslogo wanneer werknemers of oud-werknemers het bedrijf als werkervaring hebben toegevoegd. Ook vanaf hier kunnen mensen dan weer op jouw bedrijfspagina terecht komen.

2. Op deze manier voeg je een bannerafbeelding toe op LinkedIn voor bedrijven


Naast een logo is het ook handig om een banner toe te voegen op LinkedIn voor bedrijven. Kies hiervoor een afbeeldingen die je bedrijf en je bedrijfspagina goed vertegenwoordigt. Denk hierbij aan een afbeelding van de producten die je verkoopt of het bedrijfspand van jouw bedrijf. Het is leuk als mensen dit ook gelijk herkennen. Deze banner krijgt een plek bovenaan je bedrijfspagina en is alleen zichtbaar als mensen ook daadwerkelijk jouw bedrijfspagina bezoeken. Let wel altijd op de afmetingen die LinkedIn voor hun afbeeldingen vragen. Op deze manier voorkom je foto’s en afbeeldingen die niet goed uitkomen, maar een deel worden gepubliceerd of onscherp zijn. Al deze dingen zien er onprofessioneel uit, dus hou er vooral rekening mee en probeer de afbeeldingen te bewerken zodat ze in het vervolg passend zijn.

3. Beschrijving van het bedrijf op LinkedIn voor bedrijven


Wanneer je het beeld netjes hebt toegepast is het tijd om een goed stuk tekst over het bedrijf te schrijven. Deze plek zal naast het zien van het logo dé plek zijn dat mensen gelijk gaan bekijken en lezen. Het is dus belangrijk om hier even wat meer tijd aan te besteden en niet zomaar wat neer te zetten. Belangrijk is dat je in de eerste 156 die je gebruikt de belangrijkste tekst en zoekwoorden plaatst. Wanneer mensen gaan zoeken op Google of een andere zoekmachine zal deze hoeveelheid tekens hier getoond worden. Verder zorgen deze zoekwoorden er automatisch ook voor dat je binnen LinkedIn zelf een stuk beter gevonden kan worden. Sta hier dus zeker bij stil en neem de tijd voor een goede en pakkende tekst over jouw bedrijf. Wanneer je dit zelf niet kan is het altijd handig om hiervoor iemand in te schakelen. Wij van Linleads staan ook altijd voor je klaar om een perfecte LinkedIn voor bedrijven voor je te maken. Toch liever zelf doen? Zorg dan dat je in de beschrijving van het bedrijf dingen laat terugkomen als: waar het bedrijf voor staat en wat het doet en waar mensen het bedrijf kunnen vinden. En misschien wel het belangrijkste: hoe kunnen mensen contant met je opnemen? Je weet nooit wat hier in de toekomst voor een mooie samenwerking uit kan komen. Hiervoor hoeft maar één juiste persoon jouw bedrijfspagina op LinkedIn te bekijken en contact met je op te nemen.

4. Laat werknemers de pagina van het bedrijf op LinkedIn voor bedrijven volgen


Heb jij werknemers in dienst? Zorg er dan voor dat zij allemaal de bedrijfspagina van het bedrijf waar zij voor werken gaan volgen en dat zij ook zo nu en dan wat content van het bedrijf gaan delen op hun eigen LinkedIn fees. Op deze manier zien ook de connecties van je werknemers alle updates van het bedrijf voorbijkomen en dit zorgt automatisch weer voor veel meer volgers en contacten. Verder is het ook handig als jouw werknemers het bedrijf bij hun eigen werkervaring neerzetten. Wanneer de connecties van jouw werknemers die profielen bezoeken kunnen ze via dat profiel ook weer op jouw bedrijfspagina op LinkedIn terecht komen. Op deze manier werk je bij aan de groei van jouw netwerk.

5. Zorg altijd voor unieke en sterke content op LinkedIn voor bedrijven


Het is als bedrijf belangrijk om kwalitatieve content die ook nog eens uniek is te publiceren. Door middel van deze unieke content zullen mensen gaan reageren op de posts van het bedrijf en gaan het daarnaast sneller delen. Voor je het weet heb je veel meer contacten en volgers erbij dan daarvoor. Het kan tegenwoordig ontzettend snel gaan. Maar waarbij moet je nou denken als je het hebt over unieke content?

x Denk aan interviews, artikelen, updates van het bedrijf, handige infographics of quotes waarin iedereen zich wel kan herkennen.
x Post content dat kwalitatief eigenlijk niet beter kan. Denk aan knaller van een titel, een goede zinsopbouw, tussenkopjes waar de lezer wat aan heeft, perfect taalgebruik en pas dit dan ook allemaal aan op de doelgroep van jouw bedrijf. Naast de tekst is goed beeld bij een artikel of post net zo belangrijk. Beeld moet pakkend zijn, waardoor er mensen op willen klikken.
x Denk daarna aan het tijdstip waarop je iets wil posten. Bedenk het zo: wanneer zijn mensen op LinkedIn door hun feed aan het scrollen en wanneer zitten er minder mensen op dit platform? Vaak kijken mensen op LinkedIn tijdens werkuren op hun feed. Veel vaker dan in de avond. Hou dit dan ook in je achterhoofd als je content wil posten. Dit kan namelijk nogal uitmaken in de views. Je wil natuurlijk niet dat de post waarin jij zoveel tijd hebt gestopt wordt ondergesneeuwd door artikelen die op een beter tijdstip zijn gepubliceerd.
x Post genoeg, maar niet té vaak. Post alleen iets wanneer je echt iets belangrijks te melden hebt en doe dit zeker niet te vaak. Hierdoor gaan mensen het irritant vinden om je te volgen en gaan ze jouw content blokkeren of gaan ze je helemaal niet meer volgen. Denk goed na wat de specifieke doelgroep van jouw bedrijf wil. Willen ze elke dag iets of misschien is één keer in de week iets posten genoeg?
x LinkedIn is natuurlijk een zakelijk platform, dus hou de content die je post dan ook zakelijk. Post hier dan ook niet je hele privéleven, dat kun je beter doen op social media als Facebook of Instagram. Welk is het misschien interessant, mits dat bij de doelgroep past, om een keer content te maken en te laten zien hoe het achter de schermen eraan toe gaat. Of dat jij als CEO of een werknemer een keer aan het woord komt om te vertellen hoe het in het bedrijf eraan toegaat etcetera. Dat is persoonlijk, maar dan toch met een zakelijke twist.
x Hoe vanzelfsprekend het ook is, toch gooien we het er nog een keer in: publiceer alleen je eigen gemaakte content. Publiceer geen content van anderen en zeker niet als hij of zij, of een ander bedrijf, hier geen toestemming voor heeft gegeven. Natuurlijk kun je als bedrijf wel altijd iets delen van bijvoorbeeld een ander bedrijf, maar deel dit alleen als dit ook handig of interessant kan zijn voor de mensen die jouw bedrijf volgen.

6. Meertalig bedrijfsprofiel of niet op LinkedIn voor bedrijven


In jouw bedrijf in Nederland gevestigd maar heb jij ook veel klanten in het buitenland? Dan is het misschien handig om een meertalig bedrijfsprofiel op LinkedIn te starten. Op deze manier kun je op een gemakkelijke manier internationale connecties maken en is het ook beter om het bedrijf te kunnen volgen. Sowieso is het als bedrijf handig om te bepalen of je in het Nederlands of bijvoorbeeld in het Engels wil gaan schrijven. Wie wil je allemaal bereiken met jouw LinkedIn voor bedrijven.

7. Ga jij jouw LinkedIn voor bedrijven promoten of niet?


Wanneer je jouw pagina helemaal up-to-date hebt met onder andere een mooi logo, een banner en een samenvatting én ook nog eens unieke content plaatst, is het tijd voor de volgende stap. Je kunt namelijk veel meer uit jouw bedrijfspagina halen door de pagina te promoten. Op deze manier maak je reclame voor jouw bedrijf, krijg je meer naamsbekendheid, krijg je snel meer volgers en vergroot je je bereik. Doordat je je netwerk uit gaat breiden trek je automatisch ook meer leads aan. Het is dus zeker een goed idee om te bekijken wat promotie van jouw bedrijfspagina of content zal doen op het gebied van LinkedIn. Hieronder geven we je alvast twee opties binnen het promoten van jouw bedrijf. Als bedrijf kun je op twee manieren promoten binnen LinkedIn, namelijk met een Sponsored Content campagne of voor een Text Ad campagne. De eerste campagne zal in de feed op LinkedIn worden vertoond. Denk hierbij aan een artikel of een afbeelding. Deze optie is handig wanneer je snel meer naamsbekendheid wil en meer volgers wil trekken. Als je voor een Text Ad campagne gaat zal het echt gaan om een advertentie. Deze advertentie zal verschijnen in de zijlijn of aan de bovenkant van LinkedIn. Zo’n campagne is weer handig voor mensen die producten verkopen in bijvoorbeeld een webshop.

8. Zorg altijd voor interactie op jouw LinkedIn voor bedrijven


Heb jij wat gepost en heb jij daarop reacties gekregen? Probeer dan zeker een gesprek aan te gaan met je volgers. Ook een discussie op z’n tijd kan zelfs weleens goed uitpakken. Het is niet voor niets een sociaal netwerk. Maak hier dan ook zeker gebruik van. Op deze manier kun je snel zien wat jouw volgers interessant vinden om te lezen en hoe ze denken over het bedrijf en eventuele producten en/of diensten van het bedrijf. Hier kun je vervolgens dan weer gemakkelijk op inspringen. Bouwen in ieder geval altijd aan de band met jouw volgers, dit is enorm belangrijk voor je bedrijf.

9. Sluit je aan bij groepen met professionals binnen dezelfde tak op LinkedIn voor bedrijven


Op LinkedIn kun je als bedrijf je ook aansluiten bij groepen voor professionals binnen dezelfde tak van sport. Dit kan zeker handig zijn voor jou als bedrijf. Je kunt in deze groepen onder andere antwoorden vinden op bepaalde vragen die jij misschien hebt. Zeker als starter kan dit handig zijn. Ook kun je hier jouw unieke content delen, zodat je snel nog meer meer views en volgers erbij krijgt. Verder kun je zakelijke contacten leggen waar je in de toekomst misschien echt nog wat aan hebt en mee kunt gaan samenwerken. Daarnaast kun je in een groep gemakkelijk een vacature plaatsen, misschien zit in die groep net een persoon die nog iemand weet voor deze functie of iemand die misschien zelf wel op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Je weet het niet, het is in ieder geval het proberen waard. Neem de tijd om interessante groepen te vinden waarbij jij je als bedrijf kan aansluiten. Wanneer je in de juiste groep zit kunnen je volgers snel stijgen en kun je daarnaast als bedrijf een stuk zichtbaarder worden binnen LinkedIn. Ook niet geheel onbelangrijk.

10. Hou alle statistieken gemakkelijk bij op LinkedIn voor bedrijven


Wil jij graag weten wat goed werkt op jouw bedrijfspagina op LinkedIn en wat je voortaan beter achterwege kunt laten? Dan is het handig om met LinkedIn statistieken te gaan werken. Bij deze statistieken kun je veel dingen over jouw volgers aflezen. Denk bijvoorbeeld aan: hoeveel mensen bezoeken jouw pagina? Ook kom je te weten welke functie en business deze mensen zitten. Daarnaast kun je ook gemakkelijk zien uit welke stad de bezoekers van jouw pagina komen. Verder kun je zien hoeveel, en door wie, likes en reacties zijn gegeven en door wie welke content is gedeeld en/of is opgeslagen. Wanneer je inzicht wil hebben in je volgers is het zeker een goed idee om met LinkedIn statistieken te gaan werken.

11. Stel vacatures in op de carrièrepagina bij LinkedIn voor bedrijven


Ben jij op zoek naar toptalent voor jouw bedrijf? Dan kun je carrièrepagina’s op LinkedIn aankopen. De bedrijfspagina is dus gratis op LinkedIn, maar voor een carrièrepagina en voor het werven van nieuwe werknemers moet je wel betalen. Op een carrièrepagina staan onder andere de vacatures en kun je wat uitgebreider vertellen over de bedrijfscultuur van jouw bedrijf. Je laat hier onder andere weten waarom mensen voor jouw bedrijf willen gaan werken. Daarnaast geeft het ook een blik achter de schermen van jouw bedrijf. Mocht je een groot bedrijf hebben, snel groeien of vaak op zoek zijn naar nieuwe werknemers dan is dit zeker een goede optie binnen LinkedIn voor bedrijven.

Hulp nodig bij jouw profiel op LinkedIn voor bedrijven?


Heb je alle LinkedIn tips goed doorgenomen en wil jij graag een pagina op LinkedIn voor bedrijven aanmaken, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan kunnen wij van Linleads zeker wat voor je betekenen. We kunnen alles in een cursus over LinkedIn aan je uitleggen of we kunnen alles uit handen nemen en een uniek LinkedIn profiel voor je creëren. Lijkt het je wat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag meer erover.