Twee LinkedIn Verkooptips Voor Een Directe Voorsprong

De Integratie Van LinkedIn Met Office 365 Geeft Salesprofessionals Een Competief Voordeel

LinkedIn verkooptips! Sales-professionals opgelet; Office 365 en LinkedIn’s ‘Saved Searches’ zijn nu dikke vrienden. Wanneer je tot nu toe bij LinkedIn alleen nog maar in het pierebadje hebt lopen dabberen, dan is het nu tijd om serieus aan de slag te gaan met LinkedIn. En zelfs wanneer je denkt dat je het genereren van Leads via LinkedIn onder de knie hebt heb ik hier twee tips voor je waarvan je wellicht geen weet hebt en waarmee je je competitie mijlenver achterlaat.

LinkedIn Verlooptip 1; Maak gebruik van de integratie van LinkedIn met Microsoft Office 365

Een connectie maken met een gekwalificeerde prospect is nu een stuk gemakkelijker geworden dankzij de recente integratie van LinkedIn met Office 365. Deze integratie biedt nu twee nieuwe voordelen voor het gebruik van LinkedIn.

Allereerst, in Outlook e-mail worden nu LinkedIn Widgets getoont. Aangezien Outlook een hoge populariteit geniet bij vele bedrijven, zal dit ervoor zorgen dat nóg meer professionals lid zullen worden van LinkedIn, of wanneer ze dat al waren het meer zullen gaan gebruiken, hun profiel gaan updaten, hun posts vaker gaan lezen en eerder en meer zullen gaan reageren op hun mail.
Dit zal sales professionals zeker aanmoedigen om vaker een verbinding te maken met klanten en prospects. Niet alleen omdat er steeds minder klanten en prospects zijn zonder een LinkedIn account, maar ook omdat de integratie van LinkedIn in Outlook ervoor zal zorgen dat het maken van een verbinding steeds onder de aandacht wordt gebracht.

Ten tweede, gebruikers van LinkedIn hebben nu de mogelijkheid om informatie te vinden over hun professionele contacten zonder Office 365 te hoeven verlaten, gegeven het feit dat LinkedIn data nu ook loopt via de Office 355 profile cards.
Het resultaat van deze integratie; zodra je een e-mail link hebt met een beslisser verschijnt hun informatie ook in jouw Outlook inbox, waardoor jij je beter kunt voorbereiden op een verkoopgesprek.

Steeds vaker zullen kopers geïrriteerd raken wanneer ze het gevoel krijgen op een niet persoonlijke wijze benaderd te worden, of dat een verkoper geen idee heeft van hun business. Doordat hun informatie nu direct beschikbaar komt binnen Outlook zal dit minder vaak gebeuren waardoor de kans op een succesvolle verkoop alleen maar toeneemt.

Twee LinkedIn Verkooptips Voor Een Directe Voorsprong

LinkedIn Verkooptip 2; Volg je prospects met ‘saved searches

De mogelijkheid op zoekopdrachten op te slaan op LinkedIn’s Sales Navigator stelt je in staat om een laser scherp beeld te krijgen van jouw target audience met specifieke criteria zoals hun functie, hun branche en hun locatie. Wat je misschien nog niet weet is dat wanneer jouw zoekopdracht is opgeslagen en iemand anders die door promotie of verandering van baan nu ineens voldoet aan jouw zoek criteria, je daar direct een melding van krijgt. Zij worden dan vermeld in de sectie van je zoekresultaten waarbij de melding staat; “has changed jobs in de last 90 days”.

Zoeken Sales Navigator | LinLeads.com

Screenshot LinkedIn ‘Sales Navigator’

Dat is belangrijke informatie omdat de statistieken ons leren dat ruim 50% van de verkoop gaat naar diegene die het eerst contact legde. Wanneer je, gewapend met die kennis, nu de mogelijkheid krijgt aangereikt om je prospects te traceren wanneer ze net binnenstappen in een nieuwe rol als beslisser in een organisatie dan verandert dat alles! Gebruik deze informatie en integreer het in je verkoopproces.

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Vergeet niet dat diegene die net een promotie gemaakt heeft waarschijnlijk ook toegang krijgt tot een groter budget, dus meer geld om jou in te huren of je product te kopen. Diezelfde statistieken laten ons weten dat de kans op een aankoop wel 10x (1000%) hoger ligt bij nieuwe beslissers, dan bij diegene die al geruime tijd in hun positie zitten. Door er bovenop te zitten ( je opgeslagen zoekresultaten monitoren dus) ben je altijd up-to-date betreffende deze informatie op het juiste moment met deze prospects contact kunt zoeken en verbinding kunt maken.

Een ander statistisch weetje is dat ieder jaar zo’n 20% van de beslissers van baan verandert. Dat zijn een hoop nieuwe prospects die LinkedIn jou aanreikt zonder dat je daar een hoop extra werk voor hoeft te doen. Het lezen van dit artikel heeft je nu al een neuslengte voorsprong gegeven op de concurrentie. Laat nu deze voorsprong oplopen door tot actie te komen. Gebruik de kennis van deze twee tips door connecties te maken met nieuwe prospects zodat deze weten dat jij er bent, wat het is je doet, wie je kunt helpen, hoe dat je dat doe en hoe ze meer te weten kunnen komen over de producten en de diensten die je aanbiedt.

Wanneer je meer inzichten en tips wilt over hoe je LinkedIn kunt gebruiken om jouw gekwalificeerde verkooptrechter te vullen, bekijk dan dit rapport ‘De-7-Stappen-LinkedIn-Funnel-Checklist’.

Over de schrijver:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus verkorten en meer business genereren door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagnes en programma’s hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts

Sales is a team sport

Sales is a team sport

More leads with LinkedIn Sales Navigator? If you're selling a product or a service, do you feel like you're part of a team? Do you feel like you are in a remote place and you do not know anything about the world? You might be a salesperson, a business owner, or even a...