LinkedIn tips: zo creëer je een goed profiel op LinkedIn

Wanneer je een goed LinkedIn profiel wil creëren zijn goede LinkedIn tips natuurlijk welkom. Of het nou is om benaderd te worden voor nieuwe werk of om juist om nieuwe werknemers te vinden: een goed profiel op LinkedIn is wel zo belangrijk. Hier wat handige tips voor het creëren van een goed profiel op LinkedIn.

LinkedIn tips waar je iets aan hebt


Of je nou binnenkort op zoek wil gaan naar een nieuwe baan of werknemers, het is tegenwoordig belangrijk om een LinkedIn profiel te hebben. Niet alleen als persoon, maar ook als bedrijf. Ben jij van plan om binnenkort eens in de wereld van LinkedIn te stappen en te bekijken hoe het allemaal werkt? Dan heb je zeker wat aan de volgende LinkedIn tips.

1. LinkedIn tips voor een goede foto op jouw LinkedIn profiel


Een goede eerste indruk is altijd belangrijk en dit is dan ook gelijk de eerste tip van onze LinkedIn tips. Mensen willen een gezicht bij een persoon zien. Dit is erg belangrijk op een platform als LinkedIn. Zorg voor een zakelijke en professionele foto als profielfoto. Mocht je alleen maar vakantiefoto’s of selfies van jezelf hebben is het handig om een professionele foto te laten maken. Zo kun je er alles aan doen dat mensen je serieus gaan nemen.

2. LinkedIn tips voor een goede samenvatting over jezelf


De tweede tip van onze LinkedIn tips is dat je in een samenvatting op LinkedIn meer over jezelf kan vertellen vertellen. Vertel wat je doet en wat je kunt betekenen in jouw vakgebied. Wanneer je de juiste zoekwoorden in je samenvatting zet zal dit er ook voor zorgen dat je sneller wordt gevonden op LinkedIn. Dit is dus altijd een goed punt om wat langer over na te denken, want wat zijn de beste zoekwoorden voor jou precies? Dit kan weer voor ieder persoon verschillen.

3. LinkedIn tips voor een goede headline


De headline is het stukje wat getoond wordt samen met jouw profielfoto. Hierin wordt automatisch jouw laatste functie geplaatst. Een handige LinkedIn tip van ons is dat je door hierop te klikken deze headline gemakkelijk kunt aanpassen. Bedenk hiervoor ook weer wat voor jou het handigste zoekwoord is. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging is het handig om te weten dat je dit ook in deze headline kunt neerzetten. Recruiters en werkgevers zoeken hier doorgaans ook op en zo ben je snel zichtbaar voor hun. Je weet nooit wat daaruit komt. Plaats hier dingen als: ‘Beschikbaar als tekstschrijver’ of ‘Op zoek naar schrijfopdracht’.

4. LinkedIn tips hoe je gemakkelijk je URL aanpast in een persoonlijke URL


Hierboven heb je al drie andere LinkedIn tips kunnen lezen, maar ook deze tip is weer belangrijk als het om jouw profiel gaat. Wanneer je een LinkedIn profiel hebt aangemaakt zal je zien dat jouw URL bestaat uit allemaal willekeurige nummers en cijfers. Deze nummers en cijfers hebben in ieder geval niets met jouw eigen naam te maken. Het is voor je vindbaarheid op LinkedIn en Google belangrijk om dit aan te passen in bijvoorbeeld jouw naam. Probeer of dit mogelijk is. Wanneer je een veel voorkomende naam hebt zul je waarschijnlijk zien dat je naam alsnog met een combinatie van cijfers erbij getoond wordt, maar alsnog ben je dan beter vindbaar dan wanneer je het helemaal niet aanpast. Aanpassen van je URL kun je gemakkelijk doen door te klikken in de rechter bovenhoek bij ‘Openbaar profiel en URL bewerken’. Vanaf nu ben je een stuk sneller vindbaar.

5. LinkedIn tips over jouw werkervaring


Begin wanneer je het over jouw werkervaring gaat hebben altijd met de plek waar je op dit moment werkt. Je hebt daaronder ruimte om wat te vertellen over je werkzaamheden. Doe dit in een korte maar krachtige samenvatting erbij. Vertel ook over je overige werkervaring die je daarvoor hebt opgedaan en zet daar ook telkens weer een korte maar krachtige samenvatting bij. Wees wel realistisch. Bedenk of het handig is om jouw bijbaantje tijdens je studie er ook bij te zetten. Zet alleen de dingen erop die bij je werkveld van nu passen of waar je echt iets aan hebt gehad. Vul ook in per bedrijf van wanneer tot wanneer je dit werk hebt gehad. Op deze manier komen jouw contacten snel meer te weten over over jou en ervaring op het gebied van werken.

6. LinkedIn tips over de opleidingen die je laat zien


Wanneer je jouw werkervaring hebt ingevuld kom je aan bij het volgende punt: vul de opleidingen die je hebt gedaan in op jouw LinkedIn profiel. Vul in aan welke school je wat hebt gestudeerd en wanneer dit precies heeft plaatsgevonden. Misschien leuk om te weten: aan de hand van die periodes kunnen mensen ook uitrekenen hoe oud je ongeveer bent. Vaak staat dat nergens anders op jouw LinkedIn profiel, dus doen mensen het op deze manier. Naast jouw opleidingen kun je ook cursussen invullen die hebben bijgedragen aan jouw werkervaring. Je kunt cursussen ook invullen onder het kopje prestaties, maar daarover later in dit artikel meer.

7. LinkedIn tips voor de aanbevelingen binnen jouw netwerk


Sommige mensen doen het automatisch, andere mensen weer niet. We hebben het over aanbevelingen geven binnen LinkedIn. Wanneer je nog geen aanbevelingen op jouw profiel hebt is het handig dat je jouw oud-collega’s, oud-werknemers of oud-werkgevers vraagt of ze een aanbeveling voor je kunnen schrijven. Wanneer recruiters of bedrijven jouw pagina bekijken kunnen ze door de aanbevelingen gelijk een goed en duidelijk beeld van je schetsen. Zij zien dan gelijk op welke punten jij uitblinkt en in wat jij goed bent. Op deze manier is jouw LinkedIn profiel automatisch meer waard en daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk dat jij door de aanbevelingen sneller vindbaar bent op LinkedIn. Een handige LinkedIn tip van ons: wanneer je negatieve aanbevelingen hebt is het niet mogelijk om deze te verwijderen. Wel kun je op jouw LinkedIn profiel de aanbevelingen of helemaal uit zetten of helemaal aan. Aan jou dus de vraag wat je het beste vindt.

8. LinkedIn tips over de prestaties die je invult


Heb jij extra certificaten gehaald, meegewerkt aan projecten die sterk staan op jouw CV en waar je trots op bent? Vul die dan zeker in onder het kopje ‘prestaties’. Onder prestaties kun je verder ook alle talen invullen die je allemaal spreekt. Hierbij kun je onderscheid maken in: moedertaal of tweetalig, volledige professionele vaardigheid, professionele vaardigheid, beperkte werkvaardigheid of basisvaardigheid.

9. LinkedIn tips over hoe je vacatures op LinkedIn kunt vinden of plaatsen


Op LinkedIn kun je ook gemakkelijk invullen of je op dit moment op zoek bent naar een nieuwe baan, of dat je dat over bijvoorbeeld drie maanden bent. Verder kun je invullen in welke sector je op zoek bent naar een nieuwe baan en op welke afstand dit van jouw woonplaats moet zijn. Verder kun je ook aangeven of recruiters contact met jou op mogen nemen wanneer zij misschien een passende baan voor je hebben klaarstaan. Je weet maar nooit waar het goed voor is. Verder is het ook altijd slim om je bij bedrijven aan te melden om ze te volgen. Op deze manier kun je makkelijk in de gaten houden of zij wellicht een leuke functie vrij hebben waarin jij jezelf wel ziet en zeker op wil solliciteren. Op deze manier kun je snel erop reageren en wie weet heb jij in no time wel een nieuwe droombaan gevonden.

En dan kun je nu zelf aan de slag op jouw LinkedIn profiel met deze LinkedIn tips


Heb je alle LinkedIn tips goed doorgenomen? Dan kun je deze tips nu makkelijk toepassen. Vind je het nog moeilijk of wil je er hulp bij in de vorm van een cursus voor LinkedIn bij Linleads? Dat kan natuurlijk altijd. Tijdens een LinkedIn cursus komen alle belangrijke punten over LinkedIn aan bod. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.