Omdat de meeste mensen met een bedrijf geïnteresseerd zullen zijn in Premium, zullen we ons richten op dat specifieke LinkedIn-abonnement. Premium is er in verschillende prijsklassen waarbij je steeds meer betaald voor exclusieve opties en tools. Maar waarom zou je overstappen op premium? We zetten het even op een rijtje.

Premium: een krachtige upgrade van uw linkedInprofiel

Premium helpt je net als de gratis versie van LinkedIn bij het leggen van contacten, het vinden van een baan en het generen van leads en prospects. Het verschil is wel dat Premium meer mogelijkheden biedt. Logisch natuurlijk omdat je moet betalen.

LinkedIn Premium Carrière

De basisversie is Premium Carrière en richt zich op werkzoekenden die bereid zijn om zo’n € 30 per maand uit te geven. Daarvoor kun je InMail-berichten sturen, extra informatie zien over mensen die je profiel bekijken en heb je meer tools die profielen laten opvallen bij recruiters.

LinkedIn Premium Business

Premium Business is een goed abonnement voor kleine en middelgrote bedrijven en heeft meer InMail-berichten, geavanceerde zoekfilters, onbeperkte zoekopdrachten in je uitgebreide netwerk en extra bedrijfsgegevens van potentiele prospects. Premium Business is beschikbaar voor ongeveer € 60,- per maand en is bij jaarlijkse facturering goedkoper.

Sales Navigator van LinkedIn Premium


De Sales Navigator is een tool voor het opbouwen van leads, aanbevelingen voor leads en het zien van realtime info over bestaande accounts. Dit is in feite een upgrade van Premium Business en kost ongeveer € 80,- per maand waarbij Sales Navigator ook wordt geleverd in een versie met meerdere inlogmogelijkheden

LinkedIn Premium Recruiter Lite

Ten slotte is LinkedIn Premium Recruiter Lite de duurste optie die je ongeveer € 120,- per maand zal kosten en dat abonnement biedt meer geavanceerde zoekenopties, onbeperkte zichtbaarheid van je uitgebreide netwerk, automatisch volgen van kandidaten en geïntegreerde recruitering.

De waarde van Premium accounts

De grootste waarde die Premium biedt is de inzage in wie je LinkedIn-profiel heeft bekeken. Dit vormt een goede basis voor het zien wie potentiele klanten zijn en of ze geïnteresseerd zijn in je bedrijf. Ook kan het handig zijn om te zoeken naar talent dat je kunt inzetten in je bedrijf. De aanvullende informatie die je over bedrijven kunt vinden, kan ook nuttig voor je zijn.

Krijg toegang tot verbeterde statistieken

Een andere belangrijke reden is de mogelijkheid om de zoekresultaten en profielweergaven van je profiel te zien. Dit is cruciale informatie als je probeert om je LinkedIn-profiel te verbeteren en een een uitstekende maatstaf voor het meten van je succes. Je ziet ook de resultaten als je je LinkedIn-profiel bijwerkt en die feedback is veel waard.

De LinkedIn Premium-badge

Ten slotte kan het hebben van een LinkedIn Premium-account je imago verbeteren. Het lijkt onbelangrijk, maar het kleine gouden pictogram op je profielpagina en in zoekresultaten geeft aan dat je serieus bent over je aanwezigheid op LinkedIn en klaar bent om connecties te maken. Het zal je misschien verbazen hoeveel serieuzer mensen je nemen als je die badge hebt. Dat maakt het de moeite waard als het gaat om professioneel netwerken en het vergroten van je doelgroep.

LinkedIn Premium is het waard op de lange termijn

Samenvattend zijn we van mening dat LinkedIn Premium de investering waard is, maar je moet er wel voor zorgen dat je profiel goed wordt bijgehouden. Lees je daarom goed in over de mogelijkheden die LinkedIn biedt en hoe je die het beste kunt inzetten voor je bedrijf.