LinkedIn Documenten biedt jou nieuwe kansen om je doelgroep te bereiken

Inhoud publiceren op de website of blog van je bedrijf of het plaatsen van links op al je sociale kanalen lijkt een vertrouwde manier om je publiek te betrekken en leads te genereren. Het is de standaard strategie bij digitale marketing en soms werkt het. Maar soms heb je andere content nodig zoals documenten. LinkedIn biedt de mogelijkheid om verschillende documenttypen up te loaden en wij leggen je uit wat de meerwaarde is van die strategie.

Wat je moet weten over documenten op LinkedIn

In april 2019 kondigde LinkedIn aan dat gebruikers documenten en presentaties op het platform kunnen uploaden. In plaats van gebruikers te overtuigen om een extra stap te zetten naar hun website, kunnen ze nu alles aanbieden op hun profiel en is die content te zien op LinkedIn-feeds.

Wat kan je delen op LinkedIn?

Heb je een verslag van een recente lezing die je gaf, of misschien een e-book dat je wil verspreiden naar een relevante doelgroep? Met deze nieuwe functionaliteit van LinkedIn kan je die rechtstreeks in jouw feed plaatsen zodat je volgers deze kunnen bekijken zonder een bestand te hoeven downloaden of een nieuwe locatie te bezoeken. Het uploaden van documenten en presentaties is een slimme manier om op beter contact te leggen met volgers. Investeren daarom in meer visuele en multimedia-inhoud op LinkedIn om een breder publiek buiten je directe netwerk te bereiken.

Hoe werkt het toevoegen van documenten op mijn profiel?


Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met documenten op LinkedIn?

  1. Navigeer eerst naar je LinkedIn-feed of de LinkedIn-groep waar je een document of presentatie wilt delen. Boven aan de feed zie je het vak ‘Een bericht maken’ met drie opties voor het inhoudstype. Klik op het documentpictogram
  2. Zodra je op het documentpictogram klikt, wordt er gevraagd om een bestand van je computer te selecteren om te uploaden. LinkedIn accepteert .pdf-, .ppt-, .pptx-, .doc- en .docx-bestandstypen.
  3. Je kunt een titel of bijschrift toevoegen en relevante hashtags en gebruikersvermeldingen opnemen in het beschrijvingsvak voordat je het bestand upload. Je kunt ook bepalen wie het bestand ziet als de toegang tot alleen jouw contacten beperkt blijft.
  4. Wanneer je klaar bent klik je op ‘Plaatsen’ en het bestand wordt in je feed gedeeld met de doelgroep die je hebt opgegeven, of met leden van de LinkedIn-groep die je hebt geselecteerd.

En dat is het! Je kunt beginnen met het delen van presentaties, e-books, casestudy’s en andere boeiende multimedia-inhoud rechtstreeks op LinkedIn.