ADVERTEREN OP LINKEDIN?

LinkedIn Advertising of LinkedIn Adverteren

 

Wil Je Meer Weten Over LinkedIn Adverteren?

  

door linkedin adverteren meer exposure op het grootste b2b netwerk ter wereld

Volgens LinkedIn bekijkt de gemiddelde koper 10 stukjes content voordat hij een aankoopbeslissing neemt.

Breng jij jouw bedrijf onder daar onder de aandacht waar ook jouw klanten zijn?

B2B-bedrijven gaan naar LinkedIn om content te vinden die ze nodig hebben om hun customer journey voort te zetten, en zij kijken naar jou voor advies.

Mensen bladeren door Facebook en ze scrollen door Instagram.
Maar ze investeren tijd op LinkedIn. Dit is waar ongeveer 80% van de B2B-leads vandaan komen.

Deze leads zijn waardevol, verkoop gekwalificeerd en ze benaderen jou vervolgens met een sterke interesse in jouw merk.

Moglijkheden LinkedIn Adverteren:

Z

LinkedIn Adverteren op jouw eigen LinkedIn-profiel of je bedrijfsprofiel

Z

Kiezen voor Tekst en/of grafische advertenties

Z

Iedereen te bereiken via Inmail mailing campagnes

Z

Jezelf of je bedrijf in een korte tijd te positioneren

Z

Maximale resultaten in een kort tijdsbestek

Wat kun je verwachten:

Z

Toename van online bezoekers

Z

Toename van je online verkopen

Z

Hoge conversie percentages

Z

Meer engagement met je target audience

Z

Efficiënte investering van je marketing budget

Linkedin adverteren: iets voor jouw business?

Door LinkedIn Adverteren kunnen bedrijven en merken hun doelgroep bereiken door advertenties te plaatsen of inhoud te sponsoren.

Text Ads: als je besluit om een advertentie op LinkedIn te plaatsen, kan jouw advertentie tekst, een afbeelding of video, en een link naar een opgegeven bestemmingspagina op jouw website bevatten. Je kunt verschillende doelstellingen voor jouw advertentie kiezen, zoals een webinar-aanmelding, whitepaperdownload of nieuwsbriefabonnement, en tegelijkertijd precies bepalen aan wie jouw advertentie wordt getoond binnen demografische targetingopties. Als je een advertentie maakt, kun je ook kiezen of jouw advertentie zich richt op het ontvangen van klikken of vertoningen via een CPC- of CPM-advertentiemodel.

Sponsored Content: in plaats van een advertentie te maken, kunt je er ook voor kiezen om inhoud te sponsoren die al op het profiel van jouw bedrijf is geplaatst. Dit is vooral handig omdat je zo het bereik kunt vergroten van een bericht dat al veel views kreeg op een organische manier. Gesponsorde berichten moedigen gebruikers aan om jouw bedrijf te volgen, je krijgt meer vertoningen en zorgt voor meer traffic naar jouw website. Met de optie om jouw eigen advertentie te maken of een van je organische berichten te sponsoren, is het advertentieplatform van LinkedIn een geweldige manier om jouw doelgroep in een professionele omgeving te bereiken en een no-brainer voor B2B-bedrijven op zoek naar sociale media advertentie-initiatieven. 

Sponsored InMail: Stuur gepersonaliseerde berichten rechtstreeks naar de LinkedIn-mailboxen van jouw doelgroepen. met InMail is niet uitsluitend je 1e graads netwerk, maar ook je 2e, 3e graads netwerk direct bereikbaar.

Sponsored Content

Bedrijfsupdates promoten voor doelgroepen op desktops, mobiele apparaten en tablets.

Text Ads

Dit effectieve formaat koppelt de profielfoto van jouw targetgroep naast jouw brand voor maximale impact.

Sponsored InMail

Doelgroepen rechtstreeks in hun LinkedIn-postvak bereiken door gepersonaliseerde berichten die meer conversies genereren dan e-mail.

LinkedIn’s Targeting Opties

Voordat u een sociale-mediacampagne start, is het belangrijk om even een ​​stap terug te doen en onderzoek te doen naar het advertentiekanaal van elke sociale media om te zien of zij de juiste targetingmogelijkheden bieden om jouw potentiële en bestaande demografische doelgroep te bereiken. Hier zijn de categorieën waar je met LinkedIn Adverteren kunt inzoomen:

 

  • Plaats
  • Industrie
  • Functietitel (gemakkelijkere gedachte van als afdeling binnen een bedrijf)
  • Senioriteit
  • Bedrijfsomvang
  • Geslacht
  • Leeftijd

Om je op weg te helpen, hebben we een spreadsheet gemaakt met de mogelijke demografische targeting combinaties die je voor jouw business kunt bedenken, afgestemd op je bestaande en potentiële klanten.

Voorbeeld: Je zit in B2B en hebt net jouw uw nieuwste whitepaper uitgebracht met als doel om een ​​belangrijke online industriële resource te worden. LinkedIn Adverteren is dan zeer nuttig. Bij het maken van een advertentie over jouw whitepaper die verwijst naar uw website, kun je een gebruiker om zijn e-mailadres vragen en deze abonneren op uw nieuwsbrief in ruil voor het downloaden van uw whitepaper. Wanneer jouw whitepaper wordt gedownload, heb je hun e-mailadres en kunt je in de toekomst contact met hen opnemen over jouw producten en services.

Je kunt ook de exacte doelgroep demograferen die jouw advertentie te zien krijgt, wat gunstig is voor beide partijen als je onderzoek naar jouw audience hebt gedaan. Jouw whitepaper-advertentie kan bijvoorbeeld specifiek worden getoond aan CEO’s, managers en directeurs in de gebieden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (35-54 jaar) in de branche: ‘industrie’ op LinkedIn.

Met LinkedIn-advertenties en de precieze targeting mogelijkheden die het biedt, heb je de mogelijkheid jouw boodschap voor specifieke personen bij specifieke bedrijven te krijgen en zelfs de huidige klanten van je concurrenten te targeten. Zoals je ziet, is LinkedIn Adverteren een hele specifieke manier om je bedrijf, merk of jouw expertise onder de aandacht te brengen van zeer specifieke individuen op basis van hun demografische gegevens.

Vragen over LinkedIn adverteren?

Testimonials

Empowering LinkedIn Training

The hands-on Salesteam LinkedIn Training we received has empowered our sales and marketing teams with the knowledge they need to leverage LinkedIn to grow our business in the future.

Andy Birchall
President & CEOBrand Manager
Pawsitive FX™

Empowering LinkedIn Training

The hands-on training we received from Linked Into Leads has empowered our sales and marketing teams with the knowledge they need to leverage LinkedIn to grow our business in the future.
Andy Birchall President & CEOBrand Manager Pawsitive FX™

Empowering LinkedIn Training

The hands-on training we received from Linked Into Leads has empowered our sales and marketing teams with the knowledge they need to leverage LinkedIn to grow our business in the future.
Andy Birchall President & CEOBrand Manager Pawsitive FX™

Empowering LinkedIn Training

The hands-on training we received from Linked Into Leads has empowered our sales and marketing teams with the knowledge they need to leverage LinkedIn to grow our business in the future.
Andy Birchall President & CEOBrand Manager Pawsitive FX™

LinkedIn adverteren verbindt met 575 Miljoen Professionals

Meer Exposure Op De Juiste Plek

Breng je propositie onder de ogen van meer dan 575 miljoen professionals die LinkedIn gebruiken.

Merkbekendheid opbouwen, leads genereren, verkopen en langdurige relaties bouwen met klanten door een duidelijke, effectieve LinkedIn-marketingstrategie.

Dit begint met de pagina’s van jou, je team medewerkers en je bedrijfspagina. Door jouw pagina’s te optimaliseren, SEO-vriendelijk te maken en een consistent branding en contentstrategie door te voeren, is jouw organisatie klaar voor verdere groei.

We kunnen je helpen aan de slag te gaan met LinkedIn Adverteren, en het ontwikkelen van een LinkedIn-marketingstrategie die de juiste mensen naar jouw site leidt.

.

Een LinkedIn Marketingstrategie Door Experts

Terwijl sociale media-platforms zoals Instagram leuk zijn om mee te spelen, moet LinkedIn worden gezien als professioneel netwerk voor experts en bron van professionele content.

Dit is de plek waar bedrijfseigenaren, ondernemers, solopreneurs, leidinggevenden en besluitvormers (naar schatting 45 miljoen van hen) hun vrije tijd doorbrengen – en ze zijn op zoek naar content die hen helpt hun manier van werken te verbeteren.

Wanneer je je realiseerd dat de LinkedIn-feed 9 miljard vertoningen per week laat zien, is het tijd om je marketingstrategie daarop aan te passen.

Laten we het spel spelen van de grote jongens! LinLeads kan jouw LinkedIn-advertenties maximaliseren om die belangrijke B2B-klanten te veroveren!

LinLeads; Experts Voor B2B Succes

Indrukwekkend weet dat het runnen van een B2B-bedrijf zijn beperkingen kent. Je hebt waarschijnlijk andere marketingstrategieën voor sociale media geprobeerd en het gevoel dat dat niet opschoot.

Tekstadvertenties op LinkedIn en beeldadvertenties kunnen dit allemaal veranderen.

Samenwerken met LinLeads begint met het analyseren van jouw huidige strategie en die van je concurrenten. Vervolgens zullen we een langetermijnplan ontwikkelen om leads en verkoop te genereren.

LinkedIn Adverteren FAQ

Z

Wat is LinkedIn Adverteren

Terwijl LinkedIn-marketing organische content op uw jouw website beschrijft, bedoelt om naamsbekendheid te verkrijgen, te behouden en jouw bedrijf als autoriteit te positioneren, duidt LinkedIn Adverteren op een strategie met betaalde advertenties. Je kunt LinkedIn Ads Manager gebruiken om zeer gerichte, promotionele content te leveren.

Z

Hoe werkt LinkedIn Adverteren

LinkedIn adverteren werkt door het gebruik van gesponsorde inhoud, gesponsorde InMail en LinkedIn tekstadvertenties. Je kunt alle advertenties zelf opzetten via het zelfbedieningsplatform van LinkedIn om uw budget, doelgroep en campagnetijdschema te beheren. Ga aan de slag door je aan te melden bij Campaign Manager van LinkedIn. Wanneer je hulp nodig hebt bel je LinLeads.

Z

Hoe kun je adverteren op LinkedIn

Nadat je jouw advertentieaccount hebt geactiveerd, is het tijd om je campagnes te maken en te beheren. LinkedIn advertenties zijn makkelijk aan te passen, dus je kunt jouw eigen tekst, advertenties, doel, doelgroep, biedingstype en budget toevoegen. LinkedIn werkt via een PPC-proces, dus als je PPC al elders doet, ben je de meute al een stap voor.

Meer FAQ over adverteren op LinkedIn

Z

Wat kost adverteren op LinkedIn

U kunt uw gewenste biedoptie kiezen; CPC of CPM. Met CPC worden kosten in rekening gebracht voor elke klik die u ontvangt. CPM betekent dat u een bepaald bedrag moet betalen voor elke 1000 mensen die uw advertentie te zien krijgen. Net als alle biedsystemen zijn de advertentiekosten van LinkedIn afhankelijk van uw targeting en uw concurrentie. Verwacht iets te betalen tussen € 0,50 en € 5 per klik.

Z

Is adverteren op LinkedIn de Moeite Waard?

92% van de B2B-marketeers denkt van wel. Dat is een groot deel van de B2B-bedrijven die LinkedIn opnemen als onderdeel van hun digitale marketingstrategie. De meerderheid van de dagelijkse LinkedIn-gebruikers zijn CEO’s, bedrijfseigenaren, directeuren, managers, solopreneurs, enz. Daarom raden we aan om jouw waardevolle content direct onder de ogen te brengen bij de mensen die de beslissingen nemen.

Z

Hoe effectief is adverteren op LinkedIn

Gemiddeld komt 80% van alle B2B-leads van LinkedIn. Deze leads zijn meestal beter gekwalificeerd dan andere omdat ze al de tijd hebben genomen om je aanbod, je merk èn jou te onderzoeken en ze zijn nog steeds geïnteresseerd. En omdat de meeste leads afkomstig zijn van mensen op hoge posities, zijn jouw LinkedIn advertenties goed geplaatst om verkoop gekwalificeerde klanten te vinden die kunnen uitgroeien tot klanten met een lange-termijn relatie.

Hoe is het om op LinkedIn te adverteren in de praktijk?

We geven je graag een voorbeeld om aan te tonen hoe het is om op LinkedIn te adverteren in de praktijk. Stel: je doet B2B zaken en hebt net jouw nieuwste whitepaper uitgebracht met als doel om een ​​belangrijke online autoriteit te worden. LinkedIn Adverteren is dan zeer nuttig. Bij het maken van een advertentie over jouw whitepaper die verwijst naar je website, kun je een gebruiker om zijn/haar e-mailadres vragen en vragen te abonneren op je nieuwsbrief in ruil voor het downloaden van jouw whitepaper. Wanneer jouw whitepaper wordt gedownload, heb je een relevant e-mailadres en is deze belangrijke prospect direct “aan boord”. Je kunt toekomstige berichten direct sturen naar het e-mailadres dat is ingeschreven voor jouw nieuwsbrief.

Je kunt ook de exacte doelgroep specificeren die jouw advertentie te zien krijgt, wat gunstig is voor beide partijen als je onderzoek naar jouw audience hebt gedaan. Jouw whitepaper-advertentie kan bijvoorbeeld specifiek worden getoond aan CEO’s, managers en directeuren in de gebieden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (35-54 jaar) in de branche: ‘industrie’ op LinkedIn. Zo weet je zeker dat je een zeer relevante audience bereikt.

Met LinkedIn-advertenties en de precieze targeting opties die het biedt, heb je de mogelijkheid om jouw boodschap voor specifieke personen bij specifieke bedrijven te krijgen en zelfs de huidige klanten van je concurrenten te targeten. Zoals je ziet, is LinkedIn Adverteren een zeer specifieke manier om je bedrijf, merk of jouw expertise onder de aandacht te brengen van uiterst relevante potentiële klanten.

Wat kost adverteren op LinkedIn?

Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt met adverteren op LinkedIn of andere social platforms, vraag jij je wellicht af: wat kost adverteren op LinkedIn? Het goede nieuws is dat adverteren op LinkedIn niet veel hoeft te kosten. Je hebt de kosten namelijk grotendeels zelf in de hand. LinkedIn hanteert een minimaal dagbudget van 10 euro, maar je kunt zelf bepalen hoe lang je adverteert. Adverteer je op CPC (cost per click) basis, dan bedragen de kosten gemiddeld zo’n 2 euro per klik.

Hoe zorg ik voor de perfecte LinkedIn campagne?

Er is geen kant en klaar recept voor de perfecte LinkedIn campagne. Gelukkig krijg je bij adverteren op LinkedIn toegang tot waardevolle statistieken waarmee je jouw campagnes verder kunt optimaliseren. Zorgen voor een goede campagne op LinkedIn begint echter met logisch nadenken en de juiste basisstappen zetten. Om je op weg te helpen, delen wij graag deze tips met je:

Wanneer kun je spreken van een goede LinkedIn campagne? Wij spreken hiervan wanneer je campagne veel kwalitatieve leads genereert. Maar hoe zorg je hier nu voor? Volg de volgende stappen voor een optimaal resultaat.

Match doelgroep en onderwerp: je kunt nog zo’n goede boodschap zenden, wanneer deze niet relevant is voor de ontvangers, zul je nooit veel kwalitatieve leads kunnen genereren. Zorg er dus voor dat je boodschap matcht met je doelgroep. Kijk dus goed naar wie je gaat bereiken en pas de inhoud van je advertentie hierop aan.

Geef mensen een reden om actie te ondernemen: zorg voor een duidelijke call to action met een echte “lead magnet”. Voorzie je advertentie van een boodschap die mensen trigger om ook echt actie te ondernemen. Maak mensen duidelijk dat je hen wat te bieden hebt om je engagement te vergroten.

Maak gebruik van de tools van LinkedIn: LinkedIn biedt je standaard handige tools om de effectiviteit van jouw advertenties te vergroten. Een daarvan zijn geautomatiseerde lead forms. Deze formulieren van LinkedIn kun je instellen bij je advertentie. Je audience kan vervolgens niet alleen een gewenste handeling kiezen; contactgegevens worden automatisch ingeladen vanaf het LinkedIn profiel. Dit verlaagt het aantal handelingen en vergroot je kans op een kwalitatieve conversie of lead.

Iedereen is visueel ingesteld: een advertentie met alleen tekst zal op minder interactie kunnen rekenen dan een advertentie met een goede, relevante afbeelding. Vergeet niet dat iedereen visueel is ingesteld. Voorzie je advertenties dan ook van goede foto’s, video’s of graphics. Zorg niet alleen voor een hoge kwaliteit, maar ook voor relevantie.

Bepaal de juiste biedstrategie en je budget

Om te zorgen voor een effectieve en efficiënte campagne, dien je goed na te denken over je biedstrategie en je budget. Ga je voor een aantal vertoningen, een aantal clicks of wil je betalen voor conversies en leads? Denk goed na over wat je wilt bereiken. Gaat het je bijvoorbeeld puur om jouw naamsbekendheid of die van je bedrijf, dan kun je jouw campagne optimaliseren op het genereren van zoveel mogelijk vertoningen. Gaat het om online sales, dan kun je beter inzetten op conversies. Bepaal wat je maximaal bereid bent om uit te geven aan een campagne en zorg ervoor dat je dagbestedingen je bereik niet beperkten, terwijl je tevens binnen je totale budget blijft.

Verzamel en analyseer gegevens: zoals we eerder schreven: LinkedIn voorziet je van een schat aan informatie. Gebruik die informatie dan ook om je campagnes te optimaliseren. Houd gegevens bij en koppel de statistieken indien mogelijk aan je CRM-systeem.

Vragen over LinkedIn adverteren?