Nieuwe Klanten Aantrekken Via LinkedIn

Klanten aantrekken via LinkedIn. Maak Van LinkedIn Jouw Lead Magnet!

Voor verkopers zijn de manieren, om leads te genereren en zo nieuwe klanten aan te trekken, de afgelopen jaren enorm veranderd. Ik kan me herinneren dat, toen ik mijn trainingsbureau begon in 1995, we nog aan koude acquisitie deden. De auto in, een industrieterrein op en aanbellen. Dat was nog het oude verkopen! 

Dat zou nu niet meer werken. Je krijgt mensen gewoon niet meer te spreken. Ook koud bellen is niet meer effectief. Ik zeg niet dat je niet moet bellen, maar gewoon, zonder voorafgaande acties bellen is vrijwel kansloos. Nu kun je je nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn.

Nieuwe Klanten Aantrekken Via LinkedIn

Hoe nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn?

Er zijn inmiddels andere formules die krachtiger en vooral een stuk makkelijker zijn om leads te genereren. Via Internet bijvoorbeeld via social selling. Daarbinnen is LinkedIn Marketing of Leadgeneratie via LinkedIn een zeer effectieve methode om je omzet te vergroten en aan je personal branding te werken.
LinkedIn is hèt professionele netwerk waar je medewerkers kunt vinden op werkelijk elk niveau of het nu gaat om een nieuwe CEO voor een multinational of een conciërge voor een scholengemeenschap. Maar natuurlijk is het niet alleen voor recruiters een waar Walhalla, het is ook de beste plek om nieuwe connecties te maken, te netwerken en nieuwe klanten aan te trekken.
LinkedIn is eigenlijk een permanente netwerkbijeenkomst. Maar, zoals op iedere bijeenkomst, moet je ook hier de regels respecteren om het allemaal effectief en efficiënt te laten verlopen. Om daar een goede start mee te kunnen maken, geef ik je drie tips. Je zult zien dat netwerken op LinkedIn behalve effectief, ook erg leuk is om te doen! Maak niet deze fouten!

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Wil je méér en zelf aan de slag met Linkedin Leadgeneratie? Download dan mijn 7 stappenplan om iedere maand opnieuw weer nieuwe leads te genereren via LinkedIn. Je leest het in mijn e-book ‘De LinkedIn Funnel in 7 Stappen’

1. Optimaliseer je LinkedIn profiel

Wanneer je op LinkedIn leads wilt genereren om zo nieuwe klanten en nieuwe omzet te realiseren, dien je ook je profiel aan dat doel aan te passen. Je profiel moet dus niet alleen maar lijken op een curriculum vitae maar het moet ook geen verkoopverhaal zijn. Hier in deze blog lees je daar meer over. Eerst dien je helder te hebben wat je wilt bereiken met je LinkedIn ; wil je er klanten mee vinden of ga je voor die ideale baan? Afhankelijk van je doelstelling is het misschien handig om een juiste combinatie te zoeken tussen die beide, zodat je, naast nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn, op hetzelfde moment de deur open laat voor professionele kansen zoals training, consulting, conferences, enz.

Wanneer het vooral je doelstelling is om nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn, moet je profiel de juiste boodschap brengen en de juiste toon weten te raken om je potentiële klant te bereiken.

2. Maak connecties met de juiste mensen

Nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn betekent niet massaal berichten te gaan sturen aan iedereen. Het is ook niet handig je profiel open te stellen en iedereen klakkeloos toe te voegen. Dat is niet handig of verstandig als je wat anders wilt dan alleen plaatjes verzamelen. Het gaat er ten slotte om dat je een verbinding weet te leggen met diegene die past bij jouw doelstelling. Maar het is ook niet blijven hangen in je netwerk. Het is juist goed om ook daarbuiten te kijken en eens te praten met een ‘vreemde’.
Op LinkedIn kun je miljoenen managers vinden die op topniveau hun functie uitvoeren. Wanneer je op zoek bent naar een topmanager onder de 55 jaar, van maakt niet uit wat voor bedrijf in Europa, Noord- of Latijns Amerika, is de kans erg groot dat je hem op LinkedIn aantreft. Die managers weten te vinden, is één ding, maar een connectie maken met de juiste mensen is de kunst. Je dient dan een juiste combinatie te maken tussen sales en prospecting technieken en weten gebruik te maken van de tools binnen LinkedIn om dat succesvol te doen.

3. Brand Awareness helpt nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn

Voordat je gaat ‘verkopen’ moeten er nog een paar zaken gebeuren. Je moet allereerst ‘Brand Awareness’ creëren. Dat wil zeggen dat jouw netwerk moet weten dat je er bent en wat je doet. Je profiel is op orde, nu is het tijd om dat onder de aandacht te gaan brengen.
Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Je kunt relevante LinkedIn groepen gaan volgen of je eigen groep creëren waarin je je doelgroep kunt verzamelen. Door updates in zo’n groep, op je profiel en door het publiceren van artikelen in LinkedIn Pulse leert je doelgroep over jouw bestaan en expertise.
Daarna wordt het tijd om met persoonlijke berichten te gaan verkopen. Ook dat is een kwestie van de juiste boodschap en toon gebruiken. Meer daarover in een volgende blog.

Sommige van mijn klanten denken dat bovenbeschreven werkzaamheden horen bij de community manager of de afdeling marketing of PR. Daar hebben ze ongelijk in. Deze afdelingen houden zich bezig met de company pagina en de communicatie van het bedrijf. Misschien helpen ze de verkopers bij het creëren van de juiste content en de juiste keywords.
Jouw LinkedIn profiel is van jou en is jouw online aanwezigheid. En je weet, contracten tussen bedrijven beginnen met contacten tussen mensen. Het gaat dus om personal branding die tot stand komt door jouw persoonlijke pagina en niet door die van je organisatie. Het is dus persoonlijker en vele, vele malen effectiever.

Ik hoor je denken; “Mijn hemel, dat is een hoop werk, daar heb ik gewoon geen tijd voor’. Nu zou ik kunnen zeggen dat het allemaal wel meevalt. Dat ga ik niet doen. Netwerken op LinkedIn is net werken. Het kost tijd en energie om het goed te doen. Ik vind de vraag hoeveel tijd kost het of wat kost het om het uit te besteden ook niet de juiste vraag. Wat levert het je op? Daar moet je focus liggen.

Hoeveel new business ga je realiseren door Leadgeneratie op LinkedIn serieus te nemen. Dat vergelijk je met hoeveel nieuwe klanten jouw leadgeneratie proces je nu oplevert. Wanneer het je nu lukt om per maand aan tafel te komen met 10 CEO’s van grote organisaties door per dag 2 uur aan je Leadgeneratie te werken dan feliciteer ik je en wil ik graag van je leren. Je bent dan ongetwijfeld buitengewoon succesvol in nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn.

Over de schrijver:

Heb je niet die afspraken maar wel de wens om die te genereren, dan kan LinkedIn Leadgeneratie je die afspraken opleveren door minimaal 15 minuten tot 2 uur per dag serieus bezig te zijn met LinkedIn Marketing en LinkedIn Leadgeneratie. Ik heb het dan niet over alleen een afspraak met een potentiële klant, maar over het opstarten van een LinkedIn Salesfunnel die je consistent nieuwe klanten en nieuwe omzet gaat opleveren en waarschijnlijk de belangrijkste tool gaat worden in je verkoopproces.

Ik hoop dat dit artikel je wat opgeleverd heeft. Meer over het opzetten van een LinkedIn-profiel dat converteert lees hier. Wanneer je het interessant vond en meer wilt; Volg me dan op LinkedIn; ik schrijf over leadgeneratie, ondernemen, motivatie, passief inkomen, ersoonlijke ontwikkeling en nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn.

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus te verkorten en nieuwe klanten aantrekken via LinkedIn. Mijn campagnes en programma’s hebben een grote impact gemaakt op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Jouw LinkedIn-profiel is je visitekaartje. Het is de beste manier om jezelf op die manier te positioneren, dat mensen aan jou denken wanneer het gaat om je vakgebied. De felbegeerde expert-status. Marketing is die expert-status in het onbewuste van je ideale klant in...

Comments

0 Comments