Waarom Jouw LinkedIn Uitnodiging Wordt Afgewezen

Je LinkedIn Uitnodiging vaker geaccepteerd door deze 3 tips.

Je LinkedIn uitnodiging weer afgewezen… Balen! “Netwerken is goed voor je!” Dat is wat je hoort. Het schijnt dat 1 op de 4 hun nieuwe baan vindt door te netwerken. ‘Het is niet wat je kent maar wie je kent’ wordt er nog eens achteraan geroepen. Netwerken dus! Maar waarom steeds die afwijzing?

En steeds vaker gebeurt dat netwerken via LinkedIn. Mensen die er lang van weggebleven zijn haken nu ook aan. Het is een geweldig platform om je connecties bij elkaar te houden en te onderhouden én nieuwe relaties te doen ontstaan! De overname door Microsoft doet ook de populariteit van het grootste zakelijke netwerk geen kwaad. Inmiddels bijna 5 miljoen Nederlanders aangesloten bij dit platform. Maar ben je wel op de goede manier aan het netwerken. Of doe je het misschien verkeerd? Waarom leiden niet al je uitnodigingen tot waardevolle connecties? Waarom blijft jouw LinkedIn uitnodiging liggen?

Waarom Jouw LinkedIn Uitnodiging Wordt Afgewezen

Wanneer je uitnodiging genegeerd wordt dan zijn er vast een paar redenen voor. Hier heb je er drie.

1. Je maakt je LinkedIn uitnodiging niet persoonlijk

Stel je komt iemand op straat tegen en zegt: “Hey hallo, je kent me wel niet maar laten we even de adressen uitwisselen en vrienden worden! Denk je dat dat een succes gaat worden? Ach, ik denk dat het een aantal nog gaat lukken ook. Maar het is wel gedrag waarvan bij menigeen de wenkbrauwen omhoog gaan!
Hoe het ook zij, wanneer je een LinkedIn uitnodiging verstuurd zonder dat daar iets van een persoonlijk berichtje bij zit dat wat zegt over jezelf en je motivatie te linken dan doe je in principe hetzelfde als die weirdo op straat. Jezelf even bondig voorstellen en kort uitleggen waarom je wilt linken maakt een groot verschil èn je valt op! 80% doet het namelijk niet!
TIP: Ga naar de profielpagina en gebruik de connectie button daar wanneer je uitnodigingen verstuurd. Het geeft je altijd de optie om een persoonlijk bericht mee te sturen.

2. Je hebt geen professionele foto. (Of erger, helemaal geen..)

Het is ook weer erg voor de hand liggend maar het is ook waar. Het hebben van géén of een slechte foto is één van de fouten die je op LinkedIn kunt maken. Zonder een foto wordt je uitnodiging minder serieus genomen en heb je minder kans om een connectie te maken. Mensen willen gewoon weten wie het is die een connectie wil maken. Als je geen foto hebt, of één van je vakantie, je huwelijk oid, gaat een bezoeker er snel van uit dat je je personal brand niet serieus neemt.

3. De titel op je profiel is verschrikkelijk

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

‘’Op zoek naar een leuke uitdaging’ of ‘Beschikbaar voor een nieuwe baan’ is prima. Nog beter wanneer je erbij zet wat voor uitdaging of baan. Hoe specifieker hoe meer kans op een uitnodiging. Wanneer je alleen maar hoofdletters schrijft, geen leestekens zet, fouten in grammatica laakt of een boel spelfouten schrijft, maak je geen beste beurt. Laat het, wanneer je er niet goed in bent, door iemand nalezen. Je wordt door velen niet serieus genomen wanneer je je bovenstaande niet in acht neemt.

Denk je dat je LinkedIn strategie wat hulp nodig heeft? Wordt lid van onze LinkedIn training groep of laat ons een strategie voor je uitvoeren. Voor drukke professionals nemen namelijk graag je LinkedIn netwerken uit handen en zorgen voor een continue stroom van nieuwe contacten en kansen.

Over de schrijver:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus te verkorten en meer business genereren door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagnes en programmas hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel. En….  stuur me gerust jouw LinkedIn uitnodiging!

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts

Sales is a team sport

Sales is a team sport

More leads with LinkedIn Sales Navigator? If you're selling a product or a service, do you feel like you're part of a team? Do you feel like you are in a remote place and you do not know anything about the world? You might be a salesperson, a business owner, or even a...