Hoe trek je je ideale klant aan?

Voor de meeste beginnende ondernemers is het moeilijk om nieuwe klanten te vinden. Daarnaast is het moeilijk om precies te weten wie de ideale klant is, of hoe ze die mensen naar hun bedrijf kunnen lokken. Maar geen nood wij leggen op eenvoudige wijze uit hoe je jouw ideale klant kunt aantrekken.

Wat zoek jij in de klant en wat zoekt de klant in jou?

Het is geven en nemen en vanuit die optiek moet je dus goed weten wat jouw bedrijf te bieden heeft aan mensen. Heb je diensten die geschikt zijn voor een brede doelgroep of juist erg specialistisch zijn? Of wil je met je producten de wereld veroveren of juist een niche bedienen? Nadat je de gebieden hebt geïdentificeerd is de volgende stap om te bepalen hoe die doelgroep er dan uitziet.

Het profiel van jouw ideale klant

Een fout die veel ondernemers maken, is dat zij ervan uitgaan dat ze iedereen kunnen helpen. Maar vanuit marketingperspectief is het een grote fout om iedereen aan te trekken. Je moet juist specifiek worden en je klant zo gedetailleerd mogelijk identificeren. Denk daarbij aan leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep, inkomen. En wat zijn hun gewoonten, overtuigingen, frustraties, doelen en ambities?

Ben jij de persoon die jouw ideale klant kan helpen?

Hoe meer je weet over jouw ideale klant, des te beter je ook weet hoe je die van dienst kan zijn. Ontwikkel zo een kennis van de specifieke uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Wat wil je klant vanuit die optiek en wat maakt hem of haar gelukkig? En waar pas jij in het plaatje? Positioneer je zo als de persoon die hen kan helpen het gewenste resultaat te bereiken.

Probeer je waarde voor de klant te vangen in een pakkende omschrijving

Als duidelijk wordt hoe je de klant kunt helpen is de volgende stap het formuleren van de oplossing waar jouw dienst of product een prominente rol vervult. Denk bij het formuleren aan de algemene vragen “Wat doet u?” en “Hoe kunt u mij helpen?”. Denk verder na over wat voor type persoon je bent en hoe je omgaat met het probleem of de wens van je klant. Denk ook na over wat zij zien als het beste resultaat.

Deel je omschrijving op je site en op social media

Als je een doelgerichte, beknopte en motiverende omschrijving hebt geschreven is de volgende stap het delen van die omschrijving. Je kunt die op je website zetten, gebruiken als de basis voor een advertentiecampagne of plaatsen op een site zoals LinkedIn. De boodschap zorgt zo voor de juiste klanten die precies weten waar je voor staat en wat ze aan je hebben.

Meer weten over het aantrekken van jouw ideale klant? Linleads helpt je op weg

Linleads is een digitaal marketing bureau die je kan helpen om nieuwe doelgroepen te bereiken en vaste klanten te generen. Zij zijn specialisten op het gebied van leadgeneratie en maken een effectieve voor je bedrijf. Neem gelijk contact met Linleads op voor doelgericht en grondig advies.