De kopregels die je op LinkedIn gebruikt hebben een ongelooflijke kracht. Je trekt er de aandacht van je lezers mee je kunt ook invloed op ze uitoefenen. Hier lees je hoe je het meeste uit je kopregels op LinkedIn haalt.

Wat is een kopregel op LinkedIn?

Een LinkedIn kopregel is het gedeelte dat bovenaan het profiel van een LinkedIn-gebruiker staat waar ze kunnen beschrijven wat ze doen. Je moet 120 tekens of minder gebruiken. Deze korte beschrijving verschijnt naast de gebruikersnaam in de zoekresultaten. Het zou lezers moeten verleiden om op het profiel te klikken voor meer informatie over de ervaring en achtergrond van de gebruiker.

Automatische kopregel door LinkedIn

Het is niet handig om LinkedIn automatisch je kopregel te laten kiezen. Met een aangepaste kop onderscheid jij je onmiddellijk en hebben prospects een goede reden om je profiel te bekijken. Maar hoe schrijf je een goede kopregel? Wij geven wat onmisbare tips.

Stem de kopregel af op je publiek en doelgroep

Als je in de verkoop werkt, bent je waarschijnlijk bekend met wollige en dikdoenerige titels. Bedenk wel dat je potentiële klanten daarentegen meestal geen idee hebben wat dit betekent. Wanneer je op LinkedIn naar prospects zoekt, is het verwarrend om een functie te gebruiken die vaag of onduidelijk is. Er is een gemakkelijke oplossing: gebruik de titel die je prospects gelijk herkennen.

Durf te laten zien wat de waarde is van jouw functie of bedrijf

Gebruik het volgende deel van je LinkedIn-kopregel om te beschrijven hoe je het leven van uw klanten verbetert en wat je te bieden hebt. Hier een eenvoudig sjabloon:
“[Functietitel]: X helpen met Y.” Weet je niet zeker hoe je jouw waarde moet beschrijven? Blader dan door de klantengetuigenissen van je bedrijf voor inspiratie om te zien hoe je klanten hebt geholpen.

Gebruik de taal van je prospect en doelgroep

Let bij het maken van een kopregel op het onnodig gebruik van vaktaal en jargon die je prospects zullen afschrikken. Het maakt niet uit hoe pakkend je beschrijving is als je prospects de helft van de woorden niet begrijpen of ze niet relevant zijn. Soms is dit lastig omdat je als expert in een product of dienst vertrouwd bent met de terminologie. Die is vaak voor beginnende klanten nog te wollig. Een goede tip is om e-mails van klanten te lezen om een idee te krijgen hoe zij zaken verwoorden.

Overdrijf niet en wees scherp in het beschrijven van je USP’s

Een kopregel is niet de plek om op te scheppen. Vermijd dus zo veel mogelijk woorden als Top-presterende, winnend, beste, proactieve. Hoewel deze bijvoeglijke naamwoorden waarschijnlijk op jou van toepassing zijn, zullen ze prospects niet meer in u interesseren. Dat komt deels omdat ze ook al zo vaak gebruikt worden en niet meer opvallend zijn. De beste manier om te pronken met je vaardigheden is het opnemen van succesverhalen van klanten in je samenvatting. Dat is direct, duidelijk en geschreven vanuit de ervaring van je klanten.

Aan de slag met de perfecte kopregel

Het voordeel van het maken van een perfecte kopregel is dat als je klaar bent meteen een verschil ziet in de hoeveelheid en kwaliteit van je leads die je op LinkedIn genereert. Het schrijven van een pakkende kopregel is dus een essentiële deel van je slagingskans in het binnenhalen van prospects.