Een belangrijk onderdeel van het internet is dat er nu een enorm veel mogelijkheden zijn om je website te personaliseren. We hebben de gegevens, de tools en de kennis om elke reis op het internet uniek te maken. De voordelen van personalisatie van websites zijn daarom groot maar hoe pas je dat toe voor het genereren van betere leads?

Wat is website personalisatie precies?

Met Website personalisatie bouw je website-ervaring voor je bezoeker die je webpagina bezoekt. In plaats van een enkele, voor iedereen geschikte ervaring, geeft een gepersonaliseerde website een unieke ervaring weer op basis van de kenmerken van de bezoeker. Het doel is om elke pagina die je bezoekt te laten voelen als een knusse en vertrouwde omgeving. Website personalisatie was een complexe en tijdrovende zaak maar met geavanceerde tools voor gegevensverzameling is het niet zo moeilijk om te profiteren van de personalisatie van websites voor het generen van leads. Wij sommen wat voordelen op.

Een effectievere call-to-action

Een call-to-action (CTA) is een geweldige manier om dingen in het verkoopproces te verplaatsen, maar de waarde ervan gaat verder. Een goede CTA kan iemand aanmoedigen om een blogbericht te lezen, een enquête in te vullen, een gratis proefperiode te starten of een demo te bekijken. Onderzoek toont aan dat gepersonaliseerde CTA’s beter presteren dan generieke tegenhangers. Dat komt omdat gegevens over de gebruiker al automatisch worden gegenereerd.

Meer relevante aanbevelingen van producten en diensten

Je kunt de gegevens die je op een gepersonaliseerde website verzamelt gebruiken om ervoor te zorgen dat de productaanbevelingen altijd actueel en relevant zijn voor je prospects. Dit zal de klantloyaliteit vergroten en je betrouwbaar maken. Deze strategie wordt gebruikt bij Amazon. Amazon komt met tips en suggesties op basis van je voorkeuren.

Verbeterde klantloyaliteit

Het zit in de menselijke natuur om tijd door te brengen met mensen die je goed kent en waar jij je comfortabel voelt. We hechten allemaal waarde aan service van hoog niveau en het is een groot deel van wat mensen loyaal maakt. Webpersonalisatie werkt op dezelfde manier. Het maakt de site-ervaring warm, gastvrij en verhoogt zo de klantloyaliteit.

Een beter overzicht van je klanten en doelgroepen

Een voordeel van website-personalisatie is dat je klanten efficiënt kunt sorteren in gepersonaliseerde groepen en met behulp van tags. Zo kan je met CTA’s bepaalde bezoekers gericht aanmoedigen waarvan je weet dat ze interesse hebben in een specifieke dienst of product. Deze informatie is van cruciaal belang voor het creëren van betere leads die zijn voorzien van de juiste achtergrondinfo.

Minder tijdverspilling

Verkoopprofessionals praten graag gepassioneerd over hun product of dienst maar vinden het niet leuk als ze dat voor niets doen. Tijd is geld en als het niets oplevert is er sprake van verspilling. Een gepersonaliseerde website helpt je al om leads te vinden die je op een strategische manier kunt benaderen. Je kunt zo marketingcampagnestromen maken die je doelgroep effectief segmenteren. Dit leidt tot beter gekwalificeerde leads, effectievere verkoopgesprekken en betere resultaten.