Hoe je LinkedIn artikelen publiceert voor leadgeneratie

Deze blog leert je hoe je LinkedIn artikelen kunt gebruiken voor meer zichtbaarheid en voor leadgeneratie. Het schrijven van LinkedIn-artikelen biedt iedereen op LinkedIn de mogelijkheid om content te bieden die je klanten leuk vinden of die je laten opvallen in vergelijking met je concurrenten. Let daarbij wel op een aantal zaken als je de beste leadgeneratie wil hebben.

Schrijf over de zaken die je kent en die je wil delen

Dit is een geweldige manier om je expertise te delen vanuit een Social selling strategie. Zo help je anderen en bouw je vertrouwen op bij potentiële prospects. LinkedIn adviseert je netwerk wanneer je iets nieuws publiceert dus het is een ideale manier om actief te blijven op het platform.

Kies een pakkende en betekenisvolle kop

Een goede kopregel is belangrijk en zal je artikel aantrekkelijke maken bij bezoekers van je profiel. Schrijf een duidelijke en heldere kop zodat mensen weten wat ze krijgen. Gebruik verder trefwoorden in de kop, samen met paar woorden die beschrijven wat er in het artikel staat. Een populaire vorm is het Tips-format of het geven van stappen

Kies een geweldige afbeelding die opvalt

Afbeeldingen helpen om eruit te springen dus zorg ervoor dat de afbeelding die je kiest, jouw artikel vertegenwoordigt. Omslagafbeeldingen zijn nu over de volledige breedte en ideaal voor afbeeldingen met een hoge resolutie. Dit betekent dat je een effectievere visuele introductie hebt voor je artikel. Je kunt gratis afbeeldingen met een hoge resolutie vinden op sites zoals Unsplash , Death to Stock Photos en Flickr Creative Commons .

Toevoegen van multimedia-elementen

Een artikel hoeft niet alleen maar tekst te zijn. Andere inhoud is toe te voegen om de inhoud verder te verbeteren of aantrekkelijke te maken voor je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan extra afbeeldingen, video’s, podcasts, foto’s, tweets of klantenbeoordelingen.

Promoot je artikelen na de publicatie

Voor een goede generatie van leads is het nodig om je artikel onder zo veel mogelijk mensen te verspreiden. Je kunt dit doen door ze te delen op andere sociale platforms met een link terug naar je artikel. Voeg relevante hashtags toe aan je bericht zodat het makkelijke te vinden is. Je kunt het artikel ook delen met de LinkedIn-editors op Twitter met. Als de redacteuren onder de indruk zijn, is er een kans dat ze het artikel zullen delen.

Genoeg tips! Aan de slag met LinkedIn artikelen

Want op je profiel kun je gelijk zien of je veel publiceert. Plaats artikelen van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 16 uur om je kansen te vergroten. En als je de zichtbaarheid van je openbare profiel instelt op ‘iedereen’, worden je berichten openbaar verspreid.