Hoe benader je LinkedIn gebruikers?

LinkedIn is op het eerste gezicht een verleidelijke plek waar je verleid wordt om van gebruikers leads te maken. Maar hoe vind je de ideale klanten en benader je die? Wij geven wat tips zodat je verzekerd bent van nieuwe connecties en zo je netwerk kunt uitbreiden.

Een beetje geschiedenis: LinkedIn het grootste zakelijke netwerk

LinkedIn werd gelanceerd in 2003 en is momenteel het derde populairste social media netwerk wat betreft unieke maandelijkse bezoekers – direct achter Facebook en Twitter.1 LinkedIn is het grootste online professionele netwerk ter wereld, met meer dan 400 miljoen leden in meer dan 200 landen en gebieden. Meer dan de helft van business-to-business (of B2B) bedrijven vindt klanten via LinkedIn.

LinkedIn: te goed om waar te zijn, maar hoe kom ik in contact met mensen?

Als je een profiel hebt op LinkedIn kun je gelijke connecties maken door uitnodigingen te sturen. Je hebt ook de mogelijkheid om in contact te komen met contacten van je eigen contacten (je tweedegraads netwerk), en zelfs met hun verbindingen (derdegraads netwerk). Maar voordat je dit kunt doen, moet je weten hoe je het meeste uit je LinkedIn-account kunt halen.

Hoe maak je een effectief LinkedInprofiel?

Je profiel is je digitale gezicht en de basis van je aanwezigheid op LinkedIn. Veel gebruikers behandelen hun profiel als een CV, maar een profiel is eigenlijk heel anders en zou veel aantrekkelijker moeten zijn voor potentiële contacten en klanten. Mensen moeten het idee krijgen dat jij een nuttig contact voor ze bent, kennis en expertise hebt of een product of dienst levert die ze zoeken. Vermeld die informatie in de kop en de overige velden van je profiel en denk goed na over de trefwoorden. Die gebruikt de site namelijk om met zoekresultaten te komen

Verbindingen maken met LinkedIngebruikers

LinkedIn biedt veel verschillende plaatsen om potentiële prospects en connecties te zoeken. LinkedIn is in wezen een enorme database. Het succes dat je hebt met het vinden van nieuwe contacten en prospects hangt wel af van je vermogen om je doelgroep te begrijpen en de zoekfilters van LinkedIn te manipuleren. Wanneer je interessante mensen vindt met wie je contact wilt opnemen of aan een netwerk wilt toevoegen, kun je hen een bericht sturen of uitnodigen om een connectie te maken.

Probeer potentiele klanten zo persoonlijk mogelijk te benaderen

Tenzij de gebruiker waarmee je een verbinding tot stand wilt maken een vriend of collega is, moet je jouw uitnodigingen met LinkedIn gebruikers, altijd personaliseren. Begin altijd met zijn of haar voornaam zodat het duidelijk is dat het bericht geen massale en gestandaardiseerde uitnodiging is. Vermeld vervolgens hoe je ze kent of waarom je op hun profiel bent gekomen. Zorg ervoor dat je de inhoud noemt die je interesse opwekt. Een andere manier om contact te zoeken is het doen van een aanbeveling over een boek, groep of blog. Sluit je uitnodiging af met een verzoek om lid te worden van hun netwerk. Let er wel op dat je geen e-mailadressen en links kunt opnemen in uitnodigingen om verbinding te maken.

Het managen van de LinkedIngebruikers die je kent

De ingebouwde CRM-functies van LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je contacten te beheren met behulp van de functies zoals Tags, Herinneringen, Notities. Deze zijn met name handig voor het ondersteunen van je marketingcampagne en leadgeneratie. Maakt er een gewoonte van om je contacten bij te blijven werken en het overzicht te behouden. Zo weet je wanneer je iemand op de hoogte moet houden van een nieuwe dienst die je aanbiedt of een product dat je bedrijf gaat lanceren.

LinkedIngebruikers taggen en groeperen

Omdat het goed ordenen van je doelgroep belangrijk is biedt LinkedIn je de optie om contacten van een Tag te voorzien of toe te voegen aan groepen. Erg handig voor het splitsen van prospects en daar gerichte marketingcampagnes op af te stemmen. Zo kan je bijvoorbeeld klanten in een regio labellen, maar ook klanten die interesse hebben in een specifieke dienst of product.

Tot slot: Identificeer, onderzoek en stel jezelf voor

Omdat LinkedIn zoveel mogelijkheden heeft is het belangrijk dat je eerst goed identificeert wie jouw doelgroep is. Ga vervolgens op onderzoek uit en de diepte in zodat je weet hoe je de persoon het beste kunt benaderen en interesse kunt opwekken. Leg daarna contact. Meer tips nodig over LinkedIn? Neem contact op met Linleads voor advies over het toevoegen van nuttige contacten op LinkedIn.