Hoe benader ik prospects voor LinkedIn?

Alle social media kanalen die vandaag de dag beschikbaar zijn kunnen handig zijn voor het benaderen van prospects. Maar hoe doe je dat dan zonder opdringerig over te komen en de beste resultaten te behalen? Wij geven je in deze blog wat essentiële tips die ervoor zorgen dat je met LinkedIn de prospects benadert die een meerwaarde vormen voor jouw bedrijf.

Wat je moet weten over social selling en LinkedIn

Laten we eerste beginnen met LinkedIn en waarom het de plek is om prospects te vinden en te benaderen. LinkedIn valt onder een groeiende markt die we hier voor het gemak Social Selling zullen noemen. Social Selling heeft zoals de naam al verklapt te maken met Social Media en netwerken op het internet. Denk daarbij aan sites zoals Facebook, Instagram en Twitter. Plekken waar je met je bedrijf digitaal aanwezig kan zijn en verbindingen kan maken.

Is Linkedin een goed medium om prospects te vinden?

LinkedIn biedt vanuit de context van Social Selling veel voordelen:

  1. Het is een zakelijk netwerk dus je hebt te maken met mensen die op zakelijk niveau denken
  2. Het netwerk biedt een snelle efficiënte manier om in contact te komen met potentiele prospects en bevat in Nederland bijna 150.000 bedrijfsprofielen
  3. Het is het perfecte netwerk om heel gericht de juiste doelgroepen te bereiken

Hoe vind ik prospects op linkedin?

Eigenlijk is het erg makkelijk om op LinkedIn prospect te vinden omdat de gebruikers er ook alles aan doen om hun expertise- en interessegebied aan te geven. Ook zijn er groepen die door gebruikers kunnen worden aangemaakt en zich heel specifiek richten op een branche, markt of doelgroep. Kijk dus naar de producten en diensten die jouw bedrijf levert en ga vervolgens heel gericht op LinkedIn op zoek naar partijen die daar in geïnteresseerd zijn of baat hebben bij jouw aanpak.

Stel jezelf de juiste vragen voordat je op LinkedIn de deal sealt met een prospect

Om je doelen wat scherper voor ogen hebben helpt het om jezelf wat vragen te stellen. Kun je een prospect helpen een probleem nu of in de toekomst op te lossen? Ben jij of is wat je voor hen kunt doen in hun beste belang? Wat hebben zij verder nog te bieden aan contacten in hun netwerk of aan naamsbekendheid binnen een branche? Indien je zeker weet dat deze prospect goed voor je is moet je alles doen om op hun radar te komen. Doe dit wel strategisch en met takt.

Welke mogelijkheden biedt LinkedIn om prospect te bereiken

LinkedIn biedt verschillende mogelijkheden om een prospect te bereiken. Je kunt een uitnodiging sturen om mensen toe te voegen aan je netwerk. Je kunt een persoonlijk bericht sturen of reageren op een bericht of update van een prospect. Ook hier is er een onderscheid te maken tussen ‘koud’ en ‘warm’. In het eerste geval heb je geen leads en benader je mensen op de gok. Leads werken beter omdat je dan al weet dat een connectie met je prospect zin heeft. Zo ben je dus veel gerichter bezig om iemand te benaderen die al interesse in jouw producten en diensten heeft getoond. Leads kun je generen door software die analyseert wie de bezoekers van jouw site zijn. Ook biedt de betaalde versie van LinkedIn je uitgebreide informatie over wie je profielpagina bezoekt. Het maken van een connectie is een logische volgende stap.

Let op: Wees geen stalker naar je prospects toe

Omdat LinkedIn zo makkelijk is, is er ook het gevaar dat je te vrijblijvend contact zoekt met anderen. Het is verleidelijk om gelijk wat uitnodigingen uit te sturen of mensen te bombarderen met berichten. Pas daar echter voor op! Het laatste wat je wilt doen, is gezien worden als een stalker of als iemand die alleen maar berichten post om op te vallen.

Een systematische aanpak voor prospects: bellen, mailen en social media

Vergeet niet dat je op basis van informatie op LinkedIn je prospect via andere kanalen kunt bereiken zoals de mail. Misschien helpt een telefoontje na een uitnodiging beter om in een gesprek uit te leggen wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Na al die digitale middelen is echt contact vaak een prettige manier om vertrouwen op te bouwen.

Meer tips nodig? Linleads helpt je om van potentiele prospects trouwe klanten te maken

Linleads is een digitaal marketing bureau dat houdt van een persoonlijke aanpak en zich richt op kleine bedrijven die hulp nodig hebben in de wondere wereld van social selling. Als een creatief en ervaren bureau weten ze goede resultaten te behalen en je ook alles te leren over de beste strategieën die je in moet zetten voor Social Media Marketing. Neem gelijk contact op voor doelgericht advies.