Dit is wat je nodig hebt om een LinkedIn connectie op te volgen

Je hebt een uitnodiging aan een potentiële LinkedIngebruiker verstuurd en nu is die geaccepteerd, maar wat nu? Natuurlijk wil je van je connectie een nieuw klant maken of een nuttige zakenpartner, maar wat is de juiste plan van aanpak? Wij geven wat tips.

Een ideale kans om van een lead een prospect te maken

LinkedIn zit vol met hoogwaardige prospects die van belang kunnen zijn voor je bedrijf. Het is daarom een geweldige plek om prospects te ontmoeten en je netwerk te laten groeien. Maar er is een goede en verkeerde manier om met die prospects om te gaan.

Stuur een vervolgbericht dat ingaat op hun situatie en is geschreven vanuit hun perspectief

De verleiding is misschien groot om het gelijk over je bedrijf te hebben of over jouw producten. Denk echter na over wat je prospect belangrijk vindt en laat je leiden door de informatie die je vindt op zijn of haar profiel. Zo laat je zien dat je hun situatie begrijpt en ze van dienst kan zijn.

Probeer de aandacht te richten op oplossingen die jij kan bieden

Een andere manier om een connectie op te volgen is het schrijven van een e-mail over de waarde of voordelen die je bedrijf kan bieden. Dit klinkt misschien alsof je meer over jezelf praat, maar als je goed kijkt naar de situatie van de prospect kan je daar goed op inspringen en misschien een oplossing aanreiken die zij zoeken.

Toon interesse en doe een beroep op hun kennis of expertise

Effectief netwerken houdt in dat je leert over de mensen waarmee je connecties maakt. Vraag dus waar ze mee bezig zijn, wat hun ervaringen zijn of wat ze vinden van bepaalde producten of diensten.

Wees beknopt en weidt niet te lang uit

Welke richting je ook opgaat met je volgbericht, wees zo kort mogelijk. Mensen hebben het druk en ontvangen veel e-mails, updates en apps, dus elk bericht dat meer dan een handvol zinnen bevat, wordt al snel verwijderd zonder te worden gelezen.

Focus op het juiste doel

Wanneer iemand een vervolgbericht stuurt met alle details over zijn producten en diensten, is het doel van die e-mail om je ertoe te brengen iets van hen te kopen. Dit is echter te opdringerig en geen goede methode als vervolgbericht. Een betere optie is eenvoudigweg een gesprek voeren met de nieuwe LinkedIn-connection optie. Vaak is in een gesprek makkelijke te peilen wat het doel is van een connectie en kun jij je daar sneller op richten.