Neem nu contact op voor de cursus marketing social media

Ben jij benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om je vragen te stellen en de mogelijkheden te bespreken.

Cursus marketing social media 

Je hebt het vast wel eens om je heen gehoord: je “moet” iets doen met social media. Social media is de beste vorm van marketing, als je enthousiastelingen moet geloven. Wij zijn het hier absoluut mee eens, maar uiteraard gelden wel wat mitsen en maren. Er zijn namelijk drie factoren die wat ons betreft meespelen: het platform, tijd en de juiste kennis. Wij kunnen je een cursus marketing voor social media bieden. Wij weten wat hiervoor het geschikte platform is en hoe wij jou van de juiste kennis kunnen voorzien. Heb jij de tijd en ben je bereid om te investeren in het aanleren van de noodzakelijke kennis, dan kan LinLeads ervoor zorgen dat ook jij maximaal de vruchten gaat plukken van social media marketing.

Marketing op social media: wat is het beste platform?

Vooropgesteld: je kunt niet zomaar zeggen dat een bepaald social media platform het beste is. Het hangt vooral af van wat je wilt. Tegenwoordig kun je op vrijwel elk platform adverteren en werken aan je online zichtbaarheid. Wat is het juiste platform voor jou? Wij kiezen voor social media marketing op LinkedIn. Daarom kunnen wij je ook een cursus marketing voor social media met LinkedIn aanbieden. Wij leggen je graag uit waarom wij deze keuze maken en hoe wij jou hiermee kunnen helpen.

Om marketing echt goed uit te kunnen voeren, is relevantie van groot belang. Je wilt dat de juiste boodschap bij de juiste doelgroep belandt. De keuze voor het social media platform waarop je gaat adverteren of andere marketingactiviteiten uit gaat voeren, is vanuit dat oogpunt zeer belangrijk. Het gaat er allemaal om waar jouw doelgroep zich bevindt. Diverse platforms hebben hun eigen sterke punten. Zo kun je met Facebook en Youtube een enorm bereik genereren en bieden Snapchat en Instagram fantastische visuele mogelijkheden. Alleen: bevindt jouw doelgroep zich daar ook daadwerkelijk? Ongetwijfeld voor een deel, maar zou het niet fijner zijn als je meer zekerheid had dat je jouw doelgroep en ideale klant ook echt bereikt? Dit is waar LinkedIn excelleert.

Ales enige social media platform is LinkedIn volledig ontworpen voor zakelijk gebruik. Ten opzichte van andere platforms betekent dit dat LinkedIn in de basis al een stuk relevanter is. Tel daarbij op dat je op dit platform geweldige mogelijkheden hebt om exact jouw doelgroep te bereiken, en je zult snappen waarom wij ons met onze cursus marketing voor social media exclusief op LinkedIn richten. Hier kun jij geweldige resultaten boeken.

Tijd investeren in social media marketing

Marketing is noodzakelijk om te overleven. Al zo lang als mensen producten en diensten leveren, is er behoefte aan marketing. Zonder marketing zul je jouw potentiële klanten nooit goed kunnen bereiken. Doe je nog niet aan social media marketing, maar wel aan andere vormen van marketing, dan vraag jij je misschien af: is het wel verstandig om tijd te investeren in nog een vorm van marketing? Wij denken van wel, en vertellen je vraag waarom.

Voordat je besluit om met social media aan de slag te gaan en een cursus marketing voor social media (LinkedIn) bij ons te volgen, is het goed om jouw huidige marketingactiviteiten eens onder de loep te nemen. Waarom doe je wat je doet? Wat is je investering en wat is je return on investment? Die laatste vraag is ontzettend belangrijk. Belangrijk om te begrijpen waarom social media marketing zo aantrekkelijk is. Voor een groot gedeelte hoeft marketing op social media namelijk niets te kosten. Daarom is de factor “tijd” ook zo belangrijk. Door tijd te investeren in marketing op social media, kun je al je zichtbaarheid en reputatie verbeteren en belangrijke leads binnenhalen.

Het is wel goed om te weten dat ondanks alle voordelen social media niet iets is dat je erbij doet. Het is iets waar je echt voor gaat. Te veel bedrijven en ondernemers starten enthousiast met marketing op social media, maar geven al snel op omdat resultaten uitblijven. Dat is jammer. De aanhouder wint en zeker wanneer je naast de benodigde tijd ook beschikt over de juiste kennis, is LinkedIn een kanaal waarmee je fantastische resultaten kunt halen, waar veel andere vormen van marketing – zeker gelet op de kosten – niet aan kunnen tippen.

De juiste kennis met een cursus marketing social media voor LinkedIn

Het derde en zeer belangrijke ingrediënt om succesvol social media marketing uit te kunnen voeren, is kennis. LinkedIn marketing biedt je zeer veel mogelijkheden, maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Door bij LinLeads een cursus marketing op social media voor LinkedIn te volgen, weet je zeker dat je de juiste kennis en vaardigheden bijgebracht krijgt. Wij geven cursussen voor bedrijven, ondernemers en professionals om het maximale uit LinkedIn marketing te halen.

Alles begint met de vraag: wat zijn je doelstellingen? Er zijn namelijk tal van manieren om social media marketing op LinkedIn uit te voeren. Sommige manieren zijn bijzonder geschikt om autoriteit op te bouwen, andere om je netwerk en volgers te vergroten en weer andere om leads binnen te halen en wellicht zelfs direct sales te doen.

Elke cursus voor jou op maat gemaakt

Het is belangrijk om te weten dat elke cursus marketing op social media voor LinkedIn voor jou op maat gemaakt wordt. Wij hebben bij LinLeads een duidelijke missie en die missie is om jou het maximale rendement uit je marketing op LinkedIn te laten halen. Daarom kijken wij naar wat je behoeften en doelstellingen zijn en wat de ideale manieren van social media marketing zijn om toe te passen.

Elke cursus behandelt echter wel de basis. Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt met LinkedIn, is het belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is, en wat de do’s en dont’s zijn. Bedrijven leren wij altijd eerst hoe zij een goede bedrijfspagina maken of een bestaande pagina optimaliseren. Dit is namelijk de basis van al je marketingactiviteiten. Je bedrijfspagina is als het ware een gratis visitekaartje van je bedrijf op LinkedIn. Het zou ontzettend jammer en een gemiste kans zijn als je hier geen gebruik van zou maken.

Wanneer je bedrijfspagina staat, kijken we naar je doelstellingen. Wil je bijvoorbeeld potentiële klanten aan je binden en binnen je netwerk houden, dan kunnen wij je alles leren op het gebied van updates en posts. Als bedrijf kun je namelijk interessante informatie delen op LinkedIn. Dit zal ervoor zorgen dat potentiële klanten en andere bedrijven of professionals die in jouw bedrijf, dienst of product zijn geïnteresseerd, jou gaan volgen. Deze mensen heb je vervolgens binnenboord: zij zullen automatisch toekomstige updates te zien krijgen.

Het is echter ook mogelijk om jouw berichten buiten je netwerk te verspreiden. Dat is bijzonder waardevol, want zo bereik je potentiële klanten waar je anders waarschijnlijk nooit mee in contact zou komen. Dit kun je bereiken door jouw posts te sponsoren. In onze cursus social media marketing voor LinkedIn leggen wij je precies uit hoe dit werkt.

LinkedIn biedt ook uitstekende mogelijkheden om te adverteren. Je kunt zelf advertenties samenstellen en deze laten leiden naar een door jou te kiezen landingspagina van je website. Hiermee kun je waardevolle leads binnenhalen. De kosten maken dit extra interessant, want al met een budget van enkele tientjes per maand kun je resultaten zien. LinkedIn biedt je uitstekende mogelijkheden om te targeten. Dit betekent dat je tal van filters in kunt stellen om precies het publiek te bereiken dat bij wilt bereiken. Je kunt zelfs selecteren op zaken als senioriteit, ervaring en functietitel om precies de juiste doelgroep te bereiken en een zeer goede ROI te realiseren. 

Neem contact met ons op

Ben jij benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om je vragen te stellen en de mogelijkheden te bespreken.