Neem nu contact op voor de cursus internet marketing

Ben jij benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om je vragen te stellen en de mogelijkheden te bespreken.

Cursus internet marketing 

Wie vandaag de dag mee wil komen op het gebied van marketing, kan eenvoudigweg niet om internet marketing heen. Het is de afgelopen jaren in veel sectoren uitgegroeid tot de nieuwe standaard. Maar waarom? Is er dan iets mis met de traditionele vorm van marketing? Zeker niet. Internet marketing biedt je echter mogelijkheden die andere vormen van marketing je niet of slechts in beperkte mate bieden. Wat deze mogelijkheden zijn en hoe je deze optimaal benut, leer je tijdens onze cursus internet marketing voor LinkedIn.

Een cursus internet marketing voor LinkedIn

Internet marketing is een overkoepelende term. Alle vormen van online marketing vallen hieronder en dat zijn er nogal wat. Zo is social media marketing een onderdeel van internet marketing, maar kent ook deze vorm weer diverse varianten en – niet onbelangrijk – diverse platforms. Zo hebben populaire platforms als Twitter en Facebook allemaal hun eigen mogelijkheden om te adverteren. Wat ons betreft is er op het gebied van internet marketing echter een social platform dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Dat platform is LinkedIn.

Waarom kiezen wij voor een cursus internet marketing voor LinkedIn? Als enige sociale platform is LinkedIn volledig gericht op zakelijk gebruik. Dat betekent eigenlijk automatisch dat dit platform meer geschikt, maar vooral ook relevanter is om online marketing mee te bedrijven. LinkedIn biedt fantastische mogelijkheden om jouw target audience optimaal te bereiken. Of je nu ondernemer/zelfstandige bent of marketeer namens een organisatie.

Wij kiezen dus voor specialisatie omdat wij uit ervaring weten wat LinkedIn voor je kan betekenen. Die ervaring en kennis brengen wij graag op jou over. LinkedIn mag dan wel een fantastisch platform zijn: het is nog altijd noodzakelijk om ook voor deze vorm van internet marketing over de juiste kennis te beschikken. Het is en blijft ten slotte marketing. Je wilt je geld goed besteden en resultaten hiervoor terugzien. Wij zorgen ervoor dat dit gebeurt.

Wat kun je inhoudelijk verwachten in een cursus internet marketing voor LinkedIn?

Marketing beslaat een hoop facetten. Vandaar dat wij ook alle facetten en mogelijkheden tot internet marketing met LinkedIn kunnen behandelen. Want wat is nu de moderne definitie van marketing? De traditionele definitie is nogal direct en aan sales gekoppeld. Maar marketing draait niet alleen maar om directe sales. Investeren in de juiste connecties, jezelf optimaal presenteren, de interesse in je producten en diensten wekken bij prospects: het zijn allemaal onderdelen van je marketing. Al deze onderdelen komen terug in onze cursus internet marketing voor LinkedIn.

De basis: optimale zichtbaarheid en presentatie op het platform

Wie aan marketing denkt, denkt al snel aan geld. Voordat het over geld gaat, zijn er echter al tal van stappen die je kunt zetten, waar nog helemaal geen kosten aan verbonden zijn. Dit zijn er wellicht zelfs meer dan je denkt. Alleen op LinkedIn kun je namelijk als bedrijf veel dingen doen om jouw zichtbaarheid en presentatie te optimaliseren. De eerste stap is dan ook altijd om te zorgen voor een goede bedrijfspagina. Een pagina die laat zien wie jij als organisatie bent. Waar staat het bedrijf voor? Wat zijn de producten en diensten en wat onderscheidt jouw bedrijf van anderen? Een bedrijfspagina op LinkedIn kun je zien als een online visitekaartje. Een belangrijke, gratis vorm van internet marketing. Andere bedrijven en professionals zijn namelijk op zoek naar bedrijven zoals dat van jou. Je wilt zorgen voor een goede vindbaarheid. Wij leren je precies wat je moet doen voor een succesvolle bedrijfspagina.

Een following opbouwen

Goede marketing draait om kwaliteit en bereik. Internet marketing vormt daarop geen uitzondering. Daarom is een ander belangrijk onderdeel van onze cursus internet marketing voor LinkedIn om ervoor te zorgen dat je de vruchten gaat plukken van je aanwezigheid op LinkedIn. Een goede bedrijfspagina is mooi, maar hier heb je nog niets aan als deze niet wordt bezocht. Met andere woorden: het is belangrijk om autoriteit op te gaan bouwen. Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten en professionals jouw organisatie willen gaan volgen.

Een belangrijke nieuwe vorm van internet marketing die de laatste jaren is ontstaan, is content. LinkedIn is niet alleen een platform waarop professionals samenkomen om een connectie te maken. Het is ook een plek waar gebouwd wordt aan autoriteit. Door je kennis te delen en interessante updates en berichten te plaatsen, zul je de aandacht van potentiële klanten en andere professionals trekken. Je werkt aan het opbouwen van relaties en laat tevens zien dat je geldt als autoriteit op jouw vakgebied.

Adverteren op LinkedIn

Zoals wij zojuist al schreven, kent internet marketing diverse vormen. Wat wij tot nu toe hebben behandeld, zijn gratis vormen van internetmarketing die je met de juiste kennis uit kunt gaan voeren. Voor die juiste kennis zorgen wij met onze cursus internet marketing op LinkedIn. Er is echter nog veel meer mogelijk, want LinkedIn biedt uitstekende en aantrekkelijke mogelijkheden om te adverteren.

Adverteren op LinkedIn kan op diverse manieren en er is er altijd eentje die bij je past. Om voort te borduren op wat wij zojuist behandeld hebben: heb je op je bedrijfspagina een interessante post geplaatst, dan kun je ervoor kiezen om deze te promoten. Promoten wil zeggen dat je bericht tegen betaling ook buiten je netwerk zichtbaar wordt. Hier komt de echte kracht van internet marketing om de hoek kijken. Het is namelijk zo dat je zeer precies kunt instellen aan wie jouw boodschap getoond moet worden. LinkedIn biedt je uitgebreide filters waarmee je een selectie kunt maken die uitmondt in jouw ideale klant. Zo kun je bijvoorbeeld targeten op basale zaken zoals leeftijd of plaats, maar je kunt ook veel specifieker te werk gaan door te kiezen om te filteren op zaken als senioriteit, functie, industrie en nog veel meer.

Adverteren op LinkedIn is niet alleen mogelijk met de content die je produceert (je posts). Je kunt ook zelf een advertentie ontwikkelen die leidt naar een door jou opgegeven landingspagina. Die advertentie kan bestaan uit tekst, audio en video. Ook hiervoor geldt dat je dezelfde interessante opties hebt qua targeting. Daar komt nog bij dat de kosten erg interessant zijn. Ook met slechts enkele tientallen euro’s per maand, kun je al een heel eind komen. In onze cursus internet marketing met LinkedIn leer je hoe.

Elke cursus is op maat gemaakt

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er met LinkedIn veel dingen mogelijk. Dit maakt ook dat iedereen een vorm van internet marketing kan vinden die voor hem/haar werkt op dit platform. Daarom is elke cursus van LinLeads op maat gemaakt. Wij kunnen een cursus internet marketing met LinkedIn verzorgen voor bedrijven, maar ook voor ondernemers en zzp’ers. Elke cursus draait helemaal om het vinden van jouw ideale oplossing en het aanleren van de benodigde skills.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met LinLeads. Wij beantwoorden graag je vragen en vertellen je hoe wij jou kunnen helpen met het bereiken van de best mogelijke resultaten.