Content Curation & Ontwikkelen Via LinkedIn Pulse

Met LinkedIn Pulse Bouwen Aan Je Thought Leadership en Je Business

LinkedIn Pulse is de blog op LinkedIn. Hier deel content die belangrijk en relevant is voor jouw prospects op LinkedIn of elders online. LinkedIn Pulse wordt immers goed opgemaakt door Google. Daarom is publiceren op LinkedIn Pulse één van de beste manieren om de aandacht te trekken van je prospects, met hen in contact te komen èn hen een beetje te laten nadenken over het onderwerp waar jij expertise in hebt en autoriteit in bent. Iets wat we vandaag de dag in de marketing zo mooi omschrijven als ‘thought leadership’.

Content Curation & Ontwikkelen Via LinkedIn Pulse

Content curation op LinkedIn Pulse gaat over vertrouwen en expertise. Door artikelen te delen op LinkedIn Pulse die inhoudelijk een hoge waarde hebben worden deze gelezen, gedeeld en aanbevolen door potentiële prospects, samenwerkingspartners en je klant. Dat straalt enorm af op jouw expert status / thought leadership. Tenslotte wil je graag bepaalde artikelen lezen en video’s zien, omdat ze me aangeraden door mensen die ik vertrouw en wiens mening ik hoog acht. In deze blog krijg je genoeg handvatten om goede content te vinden daarmee aan de slag te gaan op LinkedIn Pulse.

Er zijn een hoop manieren om aan content te komen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van programma’s als Google Alerts of Buzzsumo, of Scoop.It! The shared web maakt bijvoorbeeld gebruik van de status van de experts die aan deze site bijdragen. Die status wordt hoger wordt naarmate meer mensen hen als expert aanwijzen. Iets soortgelijks kun je op LinkedIn Pulse ook doen. Zo meteen meer daarover. Er zijn nog een hoop andere tools op het web te vinden die het makkelijk maken om content te vinden. Maar laten we vooral ook LinkedIn Pulse niet vergeten. LinkedIn Pulse laat je namelijk eenvoudig op onderwerp zoeken.

Een voorbeeld;
Dus stel dat je op zoek Bent naar een onderwerp als bijvoorbeeld Leiderschap. Wanneer leadership intikt op LinkedIn Pulse heb je ineens 240.000 blogs over dat onderwerp tot je beschikking. Kun je even vooruit toch?

Selecteren op views

Wanneer ik mijn selectie wat wil reduceren kan ik bijvoorbeeld het aantal beperken tot de blogs die de afgelopen week gepubliceerd zijn. Als ik dat nu doe dan kom ik aan ruim 7.000 blogs op LinkedIn Pulse. Wanneer ik nu naar de auteurs kijk dan kan ik zien welke blogs zijn geschreven door de beste auteurs. Wanneer jouw doelgroep interesse heeft in leiderschap en dit onderwerp is ook relevant voor jouw business, dan is het delen van een paar puike artikelen een prachtige manier om A, weer even op de radar te verschijnen van jouw Ideale klant, jouw targeted prospect, en B is het delen van deze content ook weer heel waardevol voor hen. Door dit regelmatig te doen blijf je bovendien ook zelf op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen, wat weer ten goede komt van je expert status en je ‘thought leadership’.

Selecteren op auteurs

Dus kijk even met me mee naar dat lijstje met auteurs wat nu verschijnt. Wanneer je daar doorheen scrolt zie je de aantallen views die deze artikelen de afgelopen week hebben aangetrokken. Ik zie er een met 12.000 views en deze heeft er 105. Nu wil dat niet per sé zeggen dat die met 105 slecht zou zijn maar je kunt er gif op innemen dat die van 12.000 een goede kans maakt een top-artikel te zijn. Zo verder scrollend zie ik artikelen met 20, 83 en 214 views, en hier weer één van bijna 14.000. Wanneer je dan ook nog eens kijk bij de likes en de comments dan zie je ook welke blog het meeste lost maakt. Kijk deze van 14.000 heeft 216 likes en 104 comments. Daar ga jij dus ook mee scoren. Nou, je begrijpt dat dit een prima manier is om op LinkedIn Pulse goede content te vinden.

Nu even over dat scoren. Deze content kun je gebruiken voor in een tweet, voor een post op Facebook of zelfs gewoon delen op LinkedIn. Wanneer je het deelt online, krijg je ook nog vaak de keuze of je het op andere social media wilt delen. Zo heeft LinkedIn, zoals je waarschijnlijk weet, de mogelijkheid om wanneer je deelt te kiezen of je dat doet met, je connecties, met iedereen, om met iedereen èn je twitteraccount. Die heb je daarvoor al gekoppeld met je LinkedIn account. Je kunt het ook direct delen met sommige groepen wanneer je bij zo’n groep aangesloten bent èn het gevoel hebt dat dit bijdraagt. cq in lijn is met hetgeen er in die groep beoogt wordt. Je kunt de titel gewoon kopiëren, maar je kunt de titel ook een beetje tweaken zodat hij beter past bij zo’n groep. Ik schreef bijvoorbeeld deze blog over 9 Guerrillatechnieken Om Te Netwerken, en plaatste die in een paar regionale netwerkgroepen met de titel; Netwerken niet je ding? 7 Guerrillatechnieken. Met de laatste titel trok hetzelfde artikel aanmerkelijk meer lezers.

Jouw Thought Leadership

Om het helemaal af te maken kun je boven je post iets schrijven over jouw mening of gedachten bij dit onderwerp en waarom je het hier wilt delen. Dit is namelijk het stuk waar je aan jouw autoriteit, jouw thought leadership gaat werken. Hier worden dus jouw punten gescoord.

Je hebt het artikel niet geschreven, wel gelezen en daar nu jouw comments bijgezet. Misschien ook een vraag gesteld om de interactie nog wat te prikkelen. Een andere aanpak kan zijn je te beperken tot in het Nederlands geschreven artikelen. Dan krijg je niet deze spectaculaire aantallen views waarschijnlijk maar de kwaliteit van het artikel hoeft er niet minder om te zijn. We hebben veel kennis rondlopen in ons landje. Een voordeel wat ik hierbij wil noemen is nu vooral eens te kijken naar de likes en comments, en met name naar wie die dan gegeven hebben.

Wanneer het onderwerp leiderschap relevant is voor mijn business, en ik er daarom voor kies om goede content van anderen te delen in mijn netwerk dan wil ik ook mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in het onderwerp leiderschap toch? En guess what? Al deze mensen die het artikel geliked hebben of er commentaar op hebben gegeven zijn in leiderschap geïnteresseerd. Dus dat is voor jou een mooie gelegenheid is om te kijken of je met hen een gesprek wilt aangaan.

Je kunt liken wat ze geschreven hebben of op reply drukken en een comment schrijven bij de opmerking. Grote kans dat de ander op jouw profiel gaat kijken en er een gesprekje en een connectie ontstaat. En zoals ik altijd pleeg te zeggen;

‘Met contact is alles mogelijk, zonder contact is niets mogelijk.’

Hoe dan ook, jouw uiteindelijke doel is dat je met de ander in gesprek komt; live met een kop, bak of tas koffie, een hippe video call of gewoon een telefoongesprek.

Wanneer je een connectie verzoek verstuurd, doe dat dan niet vanaf het artikel op LinkedIn Pulse. Dit is wel mogelijk maar je kunt beter even naar zijn profiel gaan. Een snelle blik over dat profiel leert je meteen een hoop over de persoon en zal je helpen je uitnodiging de personaliseren. Je kunt in je uitnodiging bijvoorbeeld nog even refereren naar het artikel en meteen een gevoel van synergie creëren waardoor jullie meteen al vanaf het begin een goede start maken in jullie nieuwe relatie.

Wanneer je een connectie hebt gemaakt, vergeet die ander dan niet even te bedanken voor de verbinding. Het zou natuurlijk helemaal perfect zijn wanneer je met iedereen een kort telefoongesprek zou kunnen hebben om te onderzoeken op welke manier je de ander kunt helpen, nu of in de toekomst. Je zou een link naar je agenda kunnen meesturen in het bedankje waarmee de ander een tijd zou kunnen blokken die voor hem of haar het beste past voor zo’n telefoongesprek. Een andere optie zou kunnen zijn je nieuwe connectie uit te nodigen voor een groep of te vragen of hij op je lijst met tips wil intekenen. Niet allemaal natuurlijk, haha.. kijk wat het best bij jou past. Je kunt die links gewoon meesturen in het bericht dat je naar je nieuwe connectie stuurt.

Dus zorg ervoor dat je content gebruikt die uitnodigt voor engagement/interactie en dat je een strategie ontwikkelt om die dan om te zetten naar een telefoongesprek.

Zelf aan de bak

De volgende stap is het ontwikkelen van jouw eigen content, die je vervolgens op je homepage van je LinkedIn kunt publiceren als een LinkedIn Pulse blog. Zorg er ook voor dat het er een beetje leuk uitziet. Zoek er een aansprekende foto bij en misschien kun je er in het artikel ook nog een plaatsen. Ook links, een quote en spelen met kopjes boven de alinea’s kan ervoor zorgen dat je artikel er appetijtelijk uitziet. Wanneer je het artikel publiceert kun je er zelfs wat categoriën aan toevoegen zodat het ook beter te vinden is.

Wanneer je nieuwe connecties maakt met mensen zullen ze ook de LinkedIn Pulse blogs zien die je publiceert. Zorg ervoor dat zodra je het gepubliceerd hebt je het ook gaat delen. Ook al heb je het dan online gezet en krijgen zij daar een notificatie van, het is niet genoeg om in het huidige informatie geweld genoeg aandacht te krijgen voor je literaire hoogstandje. Je zult aan de bak moeten en het delen op andere social media, en ernaar doorverwijzen in zoveel mogelijk van jouw communicatie uitingen.

Wanneer je dan likes en comments hebt is het absoluut nodig om daar proactief mee om te gaan. Even bedanken voor de bijdrage, het commentaar of de vraag. Nodig de ander uit om een connectie met je te maken wanneer die er nog niet is, en mogelijk een telefoongesprek. Op die manier kun je ook via jouw eigen content engagement creëren via LinkedIn.

Hulpbronnen

7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Wanneer je niet de beste schrijver bent dan kun je een aantal zaken overwegen. Je kunt een VA inhuren die jouw blog voor een paar tientjes kan schrijven, of editen of corrigeren voor nog lagere kosten. Wanneer je probleem meer zit in het creëren van nieuwe ideeën dan zou je jezelf eens moeten opnemen op je smartphone wanneer je in gesprek bent met een klant. Al jouw antwoorden op de vragen die je klant je stelt zijn potentiële onderwerpen voor een nieuwe blogpost. Of ga een paar mensen interviewen met een paar strategische vragen. Het geeft je niet alleen een hoop nieuwe ideeën maar je zult zien dat het ook een hartstikke leuke manier is om je op die manier met je prospects te onderhouden.

Nou, het is toch nog een heel verhaal geworden hoe je LinkedIn Pulse kunt gebruiken om content te creëren en te ontwikkelen zodat het jou helpt je te onderhouden, engagement te hebben met jouw target prospects, jouw ideale klanten.

Wanneer je meer praktische tips wilt hoe je LinkedIn kunt gebruiken om jouw gekwalificeerde sales-pipeline te vullen, check dan onze 7-Stappen-LinkedIn-Funnel-Checklist.

Over de schrijver:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus verkorten en meer business te genereren door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagnes en programma’s hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts