Connect Met Je Ideale Klant Vergroot Je Verkoopkans

Connect Met Je Ideale Klant Vergroot Je Kans op Verkoop.

Een van de meeste vragen die ik krijg van mensen over het pro-actieve gebruik van LinkedIn om te prospecteren voor hun business is: “Moet ik met iedereen connecten die mij een uitnodiging stuurt? Ik geloof absoluut dat je met vreemden moet connecten. Maar er zijn wel een paar zaken om in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat connect met je ideale klant ook de moeite waard gaan zijn. 

1. Wees selectief wie je toelaat tot je netwerk

Je moet niet met iedereen connecten die zomaar een moment van je tijd vraagt. Random-berichten van anonieme mensen, wellicht uit het buitenland, zijn het misschien voor jou eenvoudig weg niet waard om te beantwoorden. Ook wanneer iemand niet eens de moeite heeft genomen om een foto toe te voegen aan zijn of haar LinkedIn-profiel is het waarschijnlijk niet de moeite om te verbinden. Het is tenslotte een netwerksite voor zakelijke professionals die zich niet zouden moeten verstoppen voor wie ze zijn.

Connect Met Je Ideale Klant Vergroot Je Verkoopkans

2. Focus je op een connect met je Ideale klant en potentiële partners

De eerste stap in de ‘Buyers Journey’ is bewustwording. Hoe meer jij je focust op het toevoegen van targeted prospects en potentiële partners tot je 1e -graads netwerk, hoe groter de kans dat deze connecties straks geïnteresseerd zijn in hetgeen wat jij hen te bieden hebt. Je wilt je er tenslotte van verzekeren dat deze leads de tijd nemen om over jou en je product en dienst te leren. Om te zien wat je weet en hoe je erover praat, om zo ook ervan overtuigd te raken dat jij waarde toevoegt. Dat kun je doen door het te hebben over hun uitdagingen of pijnpunten, zodat ze zich herkennen in jouw verhaal. Door deze prospects toe te laten in je 1e-graads netwerk kun je ook rechtstreeks naar hen berichten sturen.

3. Zie LinkedIn als een krachtige CRM tool

Wanneer je je targeted prospects hebt kunnen toevoegen tot je 1e graads netwerk, het je ook de mogelijkheid om hun gegevens te bekijken, inclusief e-mailadres en vaak ook het telefoonnummer. Je moet daar absoluut geen misbruik van maken door bijvoorbeeld zomaar wat koude e-mails te versturen. Dat is schieten met hagel, spammy en niet effectief. Maar je kunt deze informatie wel gebruiken voor een ander platform. Bijvoorbeeld Facebook. Door ze te uploaden in Facebook’s Ads Manager kun je een ‘custom audience’ s creëren en hen gerichte, specifieke posts sturen op het moment dat jij dat wilt. Zie LinkedIn als een enorm CRM platform waar jouw target audience hun gegevens up-to-date houd, zodat jij dat niet hoeft te doen. ( Zoals je zou doen met Microsoft Dynamics, Insightly, Salesforce, Nimble, Hubspot, etc)7-Stappen-LinkedIn Funnel | LinLeads.com

Dus wanneer je al geld uitgeeft aan het kopen van e-mail lijsten, of je je geld verbrast aan advertentie campagnes die zich niet richten op een targeted audience, – althans niet zo gericht als dat ze zouden kunnen zijn,- en wanneer je niet meteen je ROI kunt zien, STOP er dan NU mee. Op LinkedIn zelf zijn er ook uitgebreide mogelijkheden om te adverteren.

Richt je in plaats daarvan op het uitbouwen van je targeted 1e graads netwerk op LinkedIn. Vervolgens gebruik je die data om jouw product of service te positioneren voor jouw ideale doelgroep. Onthoudt, het uitbouwen van jouw 1e graads netwerk heeft meerdere voordelen. En… iedereen begint tenslotte met NUL connecties op LinkedIn, dus waarom begin je er niet vandaag mee? Iedere dag vijf nieuwe connecties, dat is te doen toch? Dat zijn er ruim 1800 in een jaar! Kwestie van volhouden.

Over de schrijver:

Mijn naam is Adrian van Iersel, Ik help sales-professionals, consultants en trainers hun sales pipeline bouwen, de sales-cyclus verkorten en meer business genereren door gebruik te maken van de kracht van LinkedIn. Mijn campagnes en programma’s hebben een grote impact op de manier hoe professionals hun business laten groeien. Daarnaast breng ik 23 jaar ervaring in als eigenaar-ondernemer van trainingsbureau’s. Je leest meer over mij op mijn LinkedIn-profiel.

Linkedin_Blog_Adrian

Schrijf je in voor 't volgende “LinkedIn Funnel” Webinar

Heb je meer traffic nodig, meer referenties en meer rendement voor je business?
Heb je wel eens gedacht dat LinkedIn veel potentieel heeft maar krijg je je maar niet voor elkaar daar volledig gebruik van te maken?
Volg ons gratis webinar waar LinkedIn expert – Adrian van Iersel, zijn stap-voor-stap LinkedIn Funnel Aanpak om een connectie te maken met een beslisser, met je zal delen.

Related Posts

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Een LinkedIn-Profiel Wat Verkoopt…

Jouw LinkedIn-profiel is je visitekaartje. Het is de beste manier om jezelf op die manier te positioneren, dat mensen aan jou denken wanneer het gaat om je vakgebied. De felbegeerde expert-status. Marketing is die expert-status in het onbewuste van je ideale klant in...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.