Betalen voor je LinkedIn membership? Waarom zou je dat doen

LinkedIn Premium-abonnementen zijn niet goedkoop en zijn voor veel gebruikers een dure optie. Toch betaalt een groot aantal mensen maandelijks voor LinkedIn Premium. Waarom doen ze dat en is het ook een optie voor jouw bedrijf? Wij leggen het uit in deze blog.

Exclusieve club met voordelen

LinkedIn Premium fungeert als een exclusieve club voor werkzoekenden, recruiters en verkoopprofessionals. LinkedIn Premium bevat ook verbeterde zoekopties en de mogelijkheid om altijd te zien wie er op je profiel heeft gekeken. Let er wel op dat LinkedIn Premium wordt aangeboden in verschillende niveaus en prijzen.

LinkedIn Premium Carrière

De basisversie is Premium Carrière en gericht op werkzoekenden die bereid zijn om zo’n € 30 per maand uit te geven voor InMail-berichten, extra informatie over de mensen die hun profielen bekijken, en meer tools om die profielen te laten opvallen bij recruiters.

LinkedIn Premium Business

Premium Business heeft meer InMail-berichten, geavanceerde zoekfilters. Ook biedt dit abonnement onbeperkte zoekopdrachten in je uitgebreide netwerk en extra bedrijfsgegevens van potentiele prospects. Premium Business is beschikbaar voor ongeveer € 60,- per maand. Bij jaarlijkse facturering krijg je wat korting.

Sales Navigator van LinkedIn Premium


De Sales Navigator is een een tool voor het opbouwen van leads, aanbevelingen voor leads en realtime inzichten in bestaande accounts. Dit is in feite een upgrade van Premium Business en kost ongeveer € 80,- per maand. Sales Navigator wordt ook geleverd in een versie met meerdere inlogmogelijkheden: Sales Navigator Team. Sales Navigator Enterprise biedt onbeperkte plaatsen en ook opties om informatie uit andere applicaties te koppelen of te importeren.

LinkedIn Premium Recruiter Lite

Ten slotte is LinkedIn Premium Recruiter Lite de duurste optie die je ongeveer € 120,- per maand zal kosten. Het biedt meer geavanceerde zoekenopties, onbeperkte zichtbaarheid van je uitgebreide netwerk, automatisch volgen van kandidaten en geïntegreerde recruitering.

Wie abonneren zich op LinkedIn Premium?

Uit onderzoek blijkt dat 39 procent van de 575 miljoen gebruikers van LinkedIn wereldwijd een LinkedIn Premium membership hebben. Voor de meeste gebruikers is LinkedIn Premium een goede investering, dankzij de tools en inzichten die het biedt. InMail-berichten, geavanceerd zoeken en extra resultaten bij zoekopdrachten worden als de grootste bonussen gezien.

LinkedIn Premium: houd rekening met een lange adem

De voordelen van LinkedIn Premium zijn echter niet altijd meteen te merken en hangen ook af van de grote van je bedrijf. Ze kunnen pas op de lange termijn zichtbaar worden. Daarnaast hangen ze ook af van hoe je het gebruikt en hoe je het bijhoudt. Daarom zijn voor veel bedrijven de kosten de grootste barrière, maar is een goede plan van aanpak noodzakelijk om uiteindelijk de vruchten te kunnen plukken.