Adverteren op LinkedIn pak je het beste op deze manier aan

Wereldwijd gebruiken nu zo’n 600 miljoen mensen LinkedIn en in Nederland gebruiken maar liefst 4,6 miljoen mensen dit zakelijke platform, dus is het slim om te beginnen met adverteren op LinkedIn. Niet alleen gebruiken mensen LinkedIn om werk te vinden, ook wordt LinkedIn gebruikt om werknemers te zoeken. Daarnaast gebruiken mensen het om contacten te leggen met de mensen binnen hun sector en hun naamsbekendheid op een makkelijke manier te vergroten. Wanneer je een bedrijf hebt kan het handig zijn om gebruik te maken van advertenties binnen LinkedIn. Dus mocht je de vraag hebben: ‘Kan je adverteren op LinkedIn?’ Dan kunnen wij die vraag direct beantwoorden met ‘ja’. In dit artikel leggen we je uit hoe adverteren werkt op LinkedIn en gaan we ook verder in op de vraag: hoe adverteer je op LinkedIn?

Wat wil je bereiken met het adverteren op LinkedIn?


Je kan als bedrijf dus heel erg gemakkelijk adverteren en dit is ook slim om te gaan doen. Maar daarvoor moet je wel een paar dingen in kaart hebben. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken met het adverteren? Dit kan per bedrijf heel verschillend zijn. Wil jij meer klanten en volgers genereren? Of wil je jouw bedrijf bekender maken? Of wil je juist dat er meer mensen op jouw website terecht komen? Dit zijn allemaal voorbeelden. Heb je dit goed voor ogen? Dan kun je aan de slag gaan. Zit je klaar? Zorg ten eerste dat jij de paginabeheerder bent van de pagina waarvoor je uiteindelijk wil adverteren. Wanneer je dit niet bent kun je niets. Ben je het wel? Dan kun je naar ‘campaign manager’. Hier kun je met je bedrijfsnaam een nieuw account opstarten. Je kunt ook een andere naam geven aan het account, maar je bedrijfsnaam is wel zo handig. Verder vul je ook nog je valuta in waarin je wil betalen en daarna ben je klaar voor de volgende stap.

Adverteren op LinkedIn: een Sponsored Content campgane of een Tex Ad campagne?


Bij LinkedIn kun je uit twee verschillende campagnes kiezen. Je kunt kiezen voor een ‘Sponsored Content campagne’ of je kunt gaan voor een ‘Text Ad campagne’. Bij de eerste campagne kun gesponsorde posts in de LinkedIn feed van je doelgroep plaatsen. Bij een campagne kun je ook altijd precies invullen wat jij wil dat je doelgroep is. Denk hierbij aan je leeftijden, functies en geslacht etcetera. Maar daarover vertellen we je later in het artikel meer. Het voordeel bij deze campagne is dat iemand gelijk kan doorklikken naar jouw pagina en misschien wel website. Dit is een goede keuze als je meer volgers en naamsbekendheid wil. Bij de tweede campagne verschijnt er een advertentie aan de bovenkant of in de zijlijn van het platform. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt met producten. Deze campagne kun je dan in zetten om meer mensen naar je webshop te trekken. Het is dus aan jou om te bekijken wat voor jouw doelgroep het beste werkt en waar je denkt de meeste mensen mee te kunnen trekken.

Adverteren op LinkedIn: in welke taal wil je de campagnes?


Ook is het handig om te bedenken in welke taal je je campagnes wil laten draaien. Veel mensen hebben LinkedIn sowieso op de Engelse variant staan, dus wil jij je daar ook bij aan sluiten? Het is het beste om bij deze vraag na te gaan of jouw volgers voor het grootste gedeelte in het buitenland wonen of alleen in Nederland? Wanneer je alleen Nederlandse volgers heb is het natuurlijk makkelijk besloten, dan ga je voor Nederlands, maar wanneer je ook volgers heb in het buitenland dan kan Engels zeker een optie zijn. Hou er in ieder geval rekening mee dat je de taal van de campagne die je start later niet meer kunt veranderen in een andere taal. Je zal dan een hele nieuwe campagne moeten aanmaken om de taal te veranderen. Dus denk eraan: als je voor een campagne in de Nederlandse taal gaat dan blijft de advertentie ook in het Nederlands staan en kun je hem later niet meer veranderen in het Engels.

Adverteren op LinkedIn: denk aan een handige trackingcode


Wanneer je een campagne opzet is het ook handig om via ‘conversions’ een code, ook wel een trackingscode te maken. Deze code kun je vervolgens gemakkelijk toevoegen aan je website en hiermee kun je heel handig meten of de clicks van je gemaakte advertentie ook bij je website uitkomen of daarnaast voor leads en downloads zorgen. Zo kun je op een makkelijke manier in de gaten houden of het adverteren op LinkedIn de moeite waard is en of het werkt voor jou of dat je het toch op een andere manier moet aanpakken. Het is dus zeker een goed idee om dit toe te voegen.

Creëer voor het adverteren op LinkedIn een eigen Sponsored Content campagne


Na het aanmaken van een account en het uitdenken van je plannen is het tijd om zelf een advertentie te maken. In deze stap leggen we je uit hoe je een eigen Sponsored Content campagne maakt. Bij deze stap kun je dus bestaande en nieuwe content boosten, dus mocht je al bestaande content hebben dan kun je dat er ook gewoon voor gebruiken. Je hoeft er niet speciaal nieuwe content voor te creëren, maar dat mag natuurlijk wel. Geef als eerste je de content die je maakt of hebt gemaakt een naam. Deze naam zie jij alleen, dus geef het een handige naam zodat het later gemakkelijk terug te vinden is. Schrijf daarna een post van 600 woorden of minder. Zorg dat dit een sterke post is met een unieke tekst waarop mensen zeker willen klikken. Plaats daar een opvallende afbeelding bij die de eerder geschreven tekst alleen maar kan versterken. Mocht je geen goede foto of afbeeldingen hebben die bij de tekst past hoef je deze niet te plaatsen. Weet wel dat mensen veel eerder en sneller klikken op een post met sterke afbeelding. Dus misschien moet je dan wachten met posten tot je wel een passende afbeelding hebt? Uit onderzoek is gebleken dat je daardoor tot 30% meer views kan trekken, dus dit is zeker de moeite waard. Heb je wel een goede tekst klaar en een sterke afbeelding of foto erbij gemaakt dan is het tijd om bijna naar de volgende stap te gaan, maar eerst leggen we hieronder nog de Text Ad campagne aan je uit.

Adverteren op LinkedIn kan ook met een Text Ad campagne


Wanneer je hebt gekozen om een Text Ad campagne te starten kun je binnen deze vorm van Adverteren op LinkedIn uit twee verschillende punten kiezen. Wil je dat degene die klikt gelijk naar jouw website wordt gebracht of wil je dat de klikkers op je LinkedIn pagina of showcase pagina terecht komen? Aan jou de keuze. Je kunt het natuurlijk ook per campagne aanpassen, mocht deze twee verschillende opties eerst uitgebreid willen proberen. Wanneer je hier even over na hebt gedacht is het tijd om de advertentie daadwerkelijk te gaan maken. Schrijf een unieke kop en een kort, maar krachtige omschrijving waarom iemand op de advertentie van jouw bedrijf moet klikken. Je hebt bij deze Text Ad campagne dus veel minder woorden die je kunt gebruiken dan bij een Sponsored Content Campagne. Hou hier rekening mee. Daarna is het tijd om een sterke en toepasselijke afbeelding erbij toe te voegen. Daarna ben je klaar voor de volgende stap.

Bepaal de doelgroep voor wie je gaat adverteren op LinkedIn


Daarna ga je één van de belangrijkste dingen doen bij het adverteren op LinkedIn. Je gaat namelijk je advertenties ‘targeten’, ook wel de advertenties een relevante doelgroep geven. Zie het even voor je alsof je een pijltje moet richten op een dartbord. Je wil natuurlijk in de roos terecht komen met jouw pijltjes, maar wat is voor jou nou precies de doelgroep die in dit geval de roos omschrijft? Dit is erg belangrijk om in kaart te hebben. Hiervoor moet je denken aan dingen als: het geslacht, de leeftijd, een functie, het bedrijf en de sector waar degene in werkt. Daarnaast kun je zelfs ook steden en landen selecteren. Wat niet eigenlijk? Zo zorg je ervoor dat de juiste advertentie bij de juiste personen terecht komen en haal je er uiteindelijk ook het meeste uit en dat is hetgeen wat je wil met zo’n advertentie op LinkedIn. Dit is dus goed om over na te denken. Wil jij vaker dit ingestelde publiek gebruiken voor je advertenties? Dan is het handig om deze doelgroep goed op te slaan. Dit scheelt later weer onnodig veel werk.

Welk budget wil jij uitgeven aan adverteren op LinkedIn?


In dit deel van het artikel beantwoorden we de vraag: wat kost een LinkedIn advertentie? Wanneer je je doelgroep hebt klaarstaan en je advertenties heb aangemaakt is het namelijk tijd om te kijken naar de kosten voor jouw gemaakte advertentie op LinkedIn. Welk budget wil je uitgeven en voor welk model wil je gaan? Op LinkedIn bestaan er namelijk twee verschillende modellen: Cost-per-impression-model of Cost-per-click-model. Bij het eerste cost-per-impression-model moet je een vast bedrag betalen per 1000 keer dat de advertentie vertoond wordt. Deze optie kan goed zijn als je vooral aan je naamsbekendheid wil werken. Wel moet je hier dus een vast bedrag betalen, ongeacht het aantal keer dat er op is geklikt. Het kan dus zomaar zijn dat 1000 mensen de advertentie hebben gezien, of langs zijn gescrold, maar uiteindelijk maar 6 mensen op hebben geklikt. Ook kan het zo zijn dat 1000 mensen deze advertentie hebben gezien en er 500 mensen op hebben geklikt. Je weet het bij dit model niet. Dan hebben we nog het tweede model: cost-per-click-model. Dit model spreekt eigenlijk voor zich. Je betaalt wanneer er iemand daadwerkelijk op je advertentie heeft geklikt en door is gelinkt naar de website of bedrijfspagina naar keuze. Dit model kun je kiezen wanneer je meer volgers wil of meer mensen naar je website toe wil lokken.

Lees hier alles over de kosten van adverteren op LinkedIn


LinkedIn geeft bij het maken van een advertentie ook automatisch het budget op CPC en CPM aan van de concurrenten. Zo kun je op eenvoudige wijze zien wat je kan inleggen als je groter wil worden dan je belangrijkste concurrenten, weet wel dat zij het op een gegeven moment dus ook van jou gaan zien. Verder kun je ook een budget instellen wat je maximaal per dag wil uitgeven aan een advertentie op LinkedIn. Wanneer je een advertentie wil plaatsen is het handig om te weten dat je het minimale bedrag van 10 euro per dag moet uitgeven. Dit is dus echt de ondergrens en geef je dus sowieso uit. Je kan naast het budget per dag ook de tijdsduur van de campagne aangeven. Daarnaast kun je ook een totaalbudget invullen voor de gehele advertentie op LinkedIn. Zo weet je zeker dat je aan het eind van de campagne op LinkedIn niet zit opgescheept met hogere kosten dan jij eigenlijk had gewild. Wanneer je dit laatste ook allemaal hebt ingevuld is het tijd om op ‘klaar’ te drukken en je zal zien dat de advertentie live gaat op LinkedIn. Hou je advertentie nu hij live staat goed in de gaten. Klikken de mensen erop? Loopt het goed of juist slecht? Wanneer de campagne tegenvalt kun je de advertentie op LinkedIn ook altijd pauzeren of stoppen. Je kan deze advertentie dan op een later moment weer hervatten of helemaal een andere advertentie plaatsen.

Hulp nodig bij het adverteren op LinkedIn?


Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het adverteren op LinkedIn? Wij van Linleads kunnen daarin zeker wat voor je betekenen. Tijdens een cursus over LinkedIn leggen wij alles aan je uit over adverteren op LinkedIn. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan contact op met ons en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.