8 Slimme LinkedIn Sales Navigator tips voor betere sales

Voor bedrijven en ondernemers is het genereren van leads een hele klus vanuit de gratis versie van LinkedIn. Maar het platform biedt uitkomst met Sales navigator. Een betaalde upgrade die ideaal is als je een marketingstrategie aan het ontwikkelen bent om prospect te benaderen. Sales navigator is even wennen maar doet wonderen voor je slagingspercentage. Wij geven daarom wat tips voor het boosten van je sales.

De voordelen van geavanceerd zoeken

Een van de belangrijkste voordelen van de LinkedIn Sales Navigator boven de gratis versie van LinkedIn is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geavanceerd zoeken met booleaanse mogelijkheden. Als je de term boolean je niets zegt, betekent dit gewoon dat je logica gebruikt in je zoekopdracht. De geavanceerde zoekopdracht geeft je een heleboel functies die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van LinkedIn, de mogelijkheid om je zoekopdracht te filteren op land, postcode, branche, functie, bedrijf, aantal medewerkers en groepen zijn geweldige en nuttige extra’s.

Kijk alvast uit naar wekelijkse leads

Na het uitvoeren van je geavanceerde zoekopdracht op de LinkedIn Sales Navigator wordt vaak geadviseerd om de zoekopdracht op te slaan. Je zult merken dat je dan wekelijks een nieuwe batch leads kunt krijgen als je zoekparameters zijn opgeslagen. Dit is een enorme tijdsbesparing, omdat je elke week een nieuwe batch leads kunt ontvangen die je als prospects kunt benaderen. Je kunt meerdere opgeslagen lijsten met leads in het systeem hebben. Dit betekent dat je elke week 5-10 batches verse leads kunt ontvangen.

Zie activiteit in de afgelopen 30 dagen

De beste mensen om op LinkedIn te volgen zijn degenen die regelmatig actief zijn. Een ander belangrijk kenmerk van LinkedIn Sales Navigator is de mogelijkheid om te zien wie de afgelopen 30 dagen actief is geweest. Zo kun je ook zien of iemand van baan is veranderd, berichten heeft geplaatst of jouw profiel in de gaten houdt. Als je hier even over nadenkt, is dit soort informatie zeer waardevol om een profiel te maken van een potentiele prospect.

Het gemak van voorgestelde leads

Voor elk individueel leadresultaat zijn meer opties beschikbaar zijn. Een daarvan is gerelateerde leads en inzage in gedeelde verbindingen. Zo krijg je andere mensen te zien die binnen hetzelfde bedrijf als leads worden beschouwd of die dezelfde interessegebieden hebben. Je kunt natuurlijk degenen bewaren die volgens jou goed passen bij je bedrijf en die een ideale klant kunnen zijn

Prospects op basis van leads

Als je LinkedIn Sales Navigator nog niet eerder hebt gebruikt, weet je dit misschien niet, maar de weergave van een prospect is ander dan de lay-out van de profielweergave. De reden hiervoor is dat wanneer je iemand als prospect benadert, de acties die je moet ondernemen, sterk verschillen van wanneer je deze benadert voor zakelijk netwerken.

Inzage in belangrijke nieuws van potentiele klanten en connecties

Deze functie van LinkedIn Sales Navigator geeft je het gevoel dat je helemaal bij bent. Na het opslaan van leads en accounts zal je na verloop van tijd merken dat je nieuws krijgt over een specifiek account. Als je naar een opgeslagen account gaat, zie je een tabblad met de naam ‘Nieuws + inzichten’. Zo heb je dus een prima inzicht in de situatie van je klanten en concurrenten.

LinkedIn Sales Navigator meldingen

In combinatie met het nieuws en inzichten is een extra functie de meldingen. Nadat je een account of een lead hebt opgeslagen, worden deze meldingen automatisch ingesteld in LinkedIn Sales Navigator. Deze meldingen komen in verschillende categorieën binnen afhankelijk van de categorie van het contact.

Geavanceerde filters

Nadat je een zoekopdracht op de LinkedIn Sales Navigator hebt uitgevoerd, krijg je de mogelijkheid om de lijst nog meer te segmenteren. Je kunt bijvoorbeeld de geavanceerde filters gebruiken die zich aan de linkerkant van je scherm bevinden. De reden waarom dit zo krachtig is, is dat het je de mogelijkheid geeft om door te gaan en zeer gedetailleerd te zijn met je resultaten.