10 gewoontes van de meest succesvolle social sellers

Social Selling is hot, maar wat zijn de gewoontes van succesvolle verkopers? Veel principes van Social Selling aan op hoe je een beter leven kunt leiden en hoe we in relatie staan tot anderen. Om een goed inzicht te krijgen in de eigenschappen die je nodig hebt hebben wij er 10 voor je uitgekozen.

Wees gepassioneerd en geloof in wat je verkoopt

Vertel het verhaal van je product of dienst en probeer origineel en gedreven te zijn. Er is niemand anders op aarde die jouw verhaal beter kan vertellen dan jij, zolang je er maar gepassioneerd over bent. Als je die passie niet laat merken, dan moet je je voorbereiden op gemengde resultaten bij je klanten.

Investeer constant in jezelf en blijf groeien

Besteed een aanzienlijk deel van je middelen aan voortdurende verbetering en probeer elke dag iets te leren over een nieuwe tool of vaardigheid. Het is essentieel om scherp te blijven en ook voorbereid te zijn op elke situatie.

Wees niet bang om hulp of ondersteuning te vragen

Met de juiste ondersteuning, kennis en hulp zorgt je ervoor dat je Social Selling vaardigheden een routine worden waarop je kunt bouwen. Mensen zijn sociaal dus leer van anderen en werk samen in teams. Door met mensen in je werkomgeving om te gaan leer je ook met klanten om te gaan.

Hou rekening met tijd en onderschat het niet

Zolang je jouw tijd verstandig beheert, is het niet nodig om te lang op sociale netwerken door te brengen. Daarnaast is tijd een onvervangbaar middel waar je zuinig op moet zijn. Zet het goed in als het nodig is en bespaar het indien mogelijk.

Durf je aan te passen aan verschillende situaties

Sociale media heeft alles veranderd en verkoop is niet meer zoals vroeger. Social Selling is daarom een manier om met die kanteling om te gaan door te zoeken naar nieuwe tactieken die de gewenste resultaten opleveren voor nu.

Word een bron voor anderen

Wanneer je waardevolle inhoud deelt in plaats van alleen inhoud die is ontworpen voor klikken en delen, bouw je iets op van meer waarde. Mensen zullen dat ook merken en je zien als een bron van inspiratie en kennis. Dat leidt vervolgens tot een solide reputatie die autoriteit en vertrouwen uitstraalt.

Zoek naar kennismakingen die je kunt verdiepen

Social Selling gaat veel verder dan verkoop met behulp van sociale media. Eigenlijk zijn gerichte berichten via LinkedIn en Twitter precies het tegenovergestelde van Social Selling. Het gaat echt om het bieden van hulp en het geven van advies aan mensen in je netwerk. Echte kennismaking zijn daarom belangrijk omdat je gelijk kunt inspelen op de wensen van je klant.

Richt je op het belang van relaties

Vroeger ging de verkoop over het sluiten van een deal en was alles gericht op de korte termijn. Die situatie is veranderd en mensen hebben behoefte aan relaties die ze kunnen vertrouwen en die op de lange termijn stabiel blijven. Investeer dus in je klanten en pluk de vruchten van een band die je hebt opgebouwd.

Bewijs jezelf ten opzichte van je klanten

Vertrouwen is iets waar je aan moet werken en denk daaraan als je met potentiele prospects in contact komt. Laat zien dat je kennis en expertise hebt en dat je gelooft in de producten en diensten die je levert. Zorg ervoor dat ze met jou praten in plaats van met iemand anders.

Bouw een goed netwerk dat inkomsten genereert

Vergeet niet dat al je inspanningen uiteindelijk moeten worden gekoppeld aan inkomsten. Als je op de lange termijn succesvol wil zijn in Social Selling, is het van cruciaal belang dat je gewoontes ontwikkelt die een betere sociale verkoper van jou maken. Consistentie is daarbij de sleutel tot een succesvolle en betekenisvolle carrière.